spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateBătălia gusturilor, la Festivalul Sarmalelor și Piftiilor din Peștișani: tradiție, delicii și...

    Bătălia gusturilor, la Festivalul Sarmalelor și Piftiilor din Peștișani: tradiție, delicii și concerte explozive!

    Astăzi, în localitatea Peștișani, se desfășoară unul dintre cele mai importante evenimente gastronomice din Oltenia – Festivalul Sarmalelor și Piftiilor „In memoriam Radu Ciobanu”. Organizatorii au pregătit o atmosferă festivă, vremea este prielnică, iar bucătarii au gătit delicatese tradiționale precum sarmale, piftii, oaie la proțap, tocană de oaie, pomana porcului, afumături, brânzeturi și turtă la țăst.

    În cadrul festivalului a avut loc și un concurs gastronomic, premiindu-se cele mai bune sarmale și piftii. Trofeul pentru cele mai bune sarmale a fost câștigat de Liliana Ararpu, din satul Stroiești, comuna Arcani, și Gil Ecobescu. Liliana, meșter popular și instructor la Școala Populară de Arte, participă pentru prima dată la festival și a promis să revină și anul viitor. „Sunt meșter popular, am 57 de ani și sunt casnică. Am un atelier de meșteșuguri și, de când mă știu, la mine acasă se gătesc bucate tradiționale. Sarmalele mele, realizate împreună cu familia domnului Gil Ecobescu, au obținut locul I”, a declarat câștigătoarea.

    Seara va fi animată de concertele Alexandrei Stan, programată la ora 19:00, și Horia Brenciu & HB Orchestra, care vor urca pe scenă la ora 20:00. Pentru iubitorii de preparate tradiționale, organizatorii au amenajat un cort special pentru servirea mesei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!