spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmenzi pentru locuitorii din Polata, Ursați și Scoarța, dacă-și udă grădinile

  Amenzi pentru locuitorii din Polata, Ursați și Scoarța, dacă-și udă grădinile

  În localitățile componente ale municipiului Târgu-Jiu, Polata și Ursați, precum și în comuna Scoarța, se înregistrează o presiune scăzută la apă, din cauza celor care își irigă grădinile.

  „Având în vedere temperaturile crescute și lipsa precipitațiilor din ultima perioadă, precum  și recomandările de  la nivel național pentru evitarea risipei de apă, facem apel la consumatori să utilizeze apa potabilă în scopuri de uz casnic.

  Folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalți clienți. Cu o astfel de problemă se confruntă populația din localitatea componentă a municipiului Târgu-Jiu, Polata-Ursați și localitatea Scoarța unde presiunea și debitul apei depind strict de utilizarea rațională în această perioadă. Apa din rețeaua publică nu se folosește pentru a uda grădina, gazonul sau pentru umplerea bazinelor și piscinelor.

  Consumul exagerat de apă duce la scăderea debitului, iar operatorul Aparegio Gorj SA nu mai poate asigura furnizarea serviciului de alimentare cu apă în parametri normali, în toată aria de operare“, au transmis reprezentanții Aparegio.

  Amenzi de până la 80.000 de lei

  Cei care își udă grădinile pot fi amendați, sancțiunea putând să ajungă până la 80.000 de lei. „Reamintim tuturor consumatorilor,  că nerespectarea ,,de către utilizatorii de apă a obligațiilor legale ce le revin privind gospodărirea rațională a apei (…), constituie CONTRAVENȚIE și se sancționează cu AMENDĂ conform art.87 și art. 88 din Legea Apelor  nr.107/1996 modificată și actualizată. Cuantumul contravențiilor este cuprins  între 75.000 lei  și 80.000 lei, pentru persoanele juridice, și cu amendă de le 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele fizice“, a mai transmis Aparegio.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!