spot_img
27 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmenzi pentru primăriile din Gorj unde nu va fi ridicat gunoiul

  Amenzi pentru primăriile din Gorj unde nu va fi ridicat gunoiul

  Autoritățile nu cedează în războiul deșeurilor. Garda Națională de Mediu a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va fi monitorizată situația din toate localitățile județului Gorj, în urma deciziei care a fost luată, de suspendare a activității depozitului de deșeuri din Târgu Jiu, începând cu data de 23 aprilie, unde erau aduse gunoaiele din toate localitățile județului Gorj.

  „Garda Națională de Mediu își exprimă întreaga disponibilitate de a pune la dispoziția autorităților locale datele necesare, expertiza și

  sprijinul tehnic, în vederea identificării unor soluții care să preîntâmpine o eventuală criză a deșeurilor la nivelul județului, ale cărei urmări ar putea avea efecte asupra sănătății populației.

  Totodată, în perioada următoare, Comisariatul Județean Gorj al GNM va monitoriza starea de salubritate a localităților de pe raza județului, precum și modul în care autoritățile locale gestionează problema deșeurilor“, se arată în comunicatul Gărzii Naționale de Mediu“, au transmis reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

  28 de controale și amenzi de aproape 500.000 de lei

  De asemenea, Garda Națională de Mediu a transmis și motivele pentru care s-a luat decizia de către Agenția pentru Protecția Mediului Gorj privind suspendarea Autorizației Integrate de Mediu pentru Depozitul de deșeuri municipale de la Târgu Jiu pe o perioadă de șase luni.

  Astfel, societatea Polaris Mediu SRL nu a luat măsurile necesare pentru eliminarea mirosului, în ciuda zecilor de sancțiuni și avertismente care au fost aplicate: „Decizia luată de APM Gorj survine ca urmare a nemulțumirii locuitorilor din cartierul Slobozia al municipiului Târgu Jiu, care au sesizat, în repetate rânduri, disconfortul olfactiv generat de acest depozit. Deși, în ultimii doi ani, Garda Națională de Mediu a efectuat 28 de controale la acest operator, în timpul cărora a aplicat sancțiuni în valoare de 495.000 lei și a trasat mai multe măsuri de conformare, acestea nu au fost realizate în integralitatea lor. Lucrările efectuate de operator, până în prezent, nu au condus la diminuarea disconfortului olfactiv.

  În noiembrie 2020, Comisariatul General al GNM, împreună cu Comisariatul Județean Gorj, au efectuat un control comun la Depozitul de deşeuri Tg-Jiu, în urma căruia s-a stabilit un alt set de măsuri, respectiv obligarea operatorului economic POLARIS MEDIU SRL la captarea gazelor de depozit şi arderea lor centralizată, aşa cum prevede Autorizaţia Integrată de Mediu nr. 4 din 14.10.2019.

  Deoarece aspectele constatate de către echipa de control au constituit abateri față de autorizaţia de mediu, a fost transmisă o notificare către APM Gorj cu privire la nerespectarea autorizaţiei integrate de mediu. Ulterior, APM Gorj a transmis operatorului POLARIS MEDIU SRL o notificare prealabilă cu termen de rezolvare a neconformităţilor în 60 de zile.

  Întrucât, în timpul verificărilor, comisarii de la GNM – Comisariatul Județean Gorj au constatat că nici de această dată nu au fost duse la îndeplinire măsurile stabilite, APM Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu deținută de operator, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Agenția județeană pentru protecția mediului a comunicat această decizie tuturor factorilor implicați în gestionarea deșeurilor, astfel încât autoritățile locale să poată face demersuri pentru soluționarea acestei probleme“, se arată în comunicatul de presă al Gărzii Naționale de Mediu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Sa vina Garda de mediu si pe strada islaz langa IRTA sa vada cum.stationeaza masinile pline de gunoi ore intregi …o sursa de infectie pt intreg orasul si toti inchid ochii!!!!!!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: