spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmenzi pentru turiștii care au venit Rânca și și-au parcat mașinile în...

  Amenzi pentru turiștii care au venit Rânca și și-au parcat mașinile în locuri interzise

  Turiștii care au venit la Rânca în week-end-ul trecut și și-au parcat mașinile în locuri interzise vor fi amendați.

  Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a spus că polițiștii rutier au filmat cu aparatul radar mașinile parcate ilegal pe Transalpina, unde acționa indicatorul de interzicere a opririi sau staționării și vor fi transmise sancțiuni: „Oamenii parchează pe unde apucă și asta arată bunul simț și fair-play-ul din trafic. Dacă există un indicator cu oprirea sau staționarea interzisă, atunci trebuie respectat. Probabil că o parte dintre ei se vor trezi cu surprize acasă, pentru că au fost filmați cu aparatele radar și urmează să fie sancționați“.

  „Problemele de la Rânca sunt din cauza lipsei parcărilor“

  Circulația pe Transalpina a fost blocată duminica trecută. Prefectul de Gorj spune că această situație s-a înregistrat ca urmare a lipsei locurilor de parcare: „A fost un ambuteiaj duminică, spre orele prânzului. Se întâlneau cu acei turiști de o zi care urcă pentru a se da copilul cu săniuța sau să facă o poză la vârful Păpușa, pe capota mașinii. Problemele de la Rânca sunt din cauza lipsei spațiilor pentru parcări. S-a construit în trecut haotic și nu s-au făcut parcări. Un hotel cu 20-30 de camere are 2-3 locuri de parcare. Dacă zăpada va fi ca anul trecut, problemele și cozile pe Transalpina vor fi la fel ca cele de anul trecut.

  Ambuteiajul s-a produs și pentru că se ieșea foarte greu de pe străzile interioare către drumul național. Am avut o comunicare constantă cu cei de la Drumurile Naționale, iar Transalpina a fost curățată de zăpada așa cum trebuie. Au fost probleme doar acolo unde erau parcate mașini și nu se putea intra. Pe drumurile laterale, Primăriile de la Baia de Fier și Novaci nu au putut să acționeze cu utilaje de deszăpezire pentru că erau parcate mașini peste tot. Astfel, au fost zone unde nu s-a putut interveni“.

  2.000 de mașini pe zi pe Transalpina

  Potrivit prefectului de Gorj, pe Transalpina și în zona Rânca au fost în week-end-ul trecut aproximativ 2.000 de mașini pe zi și se așteaptă ca numărul acestora să se dubleze de sărbătorile de iarnă. „Sâmbătă și duminică au fost cam 2.000 de mașini pe zi. Au fost cam la jumătate față de ce urcă în perioada sărbătorilor în Rânca. Nu pot să spun că ne putem aștepta la lucruri la bune. Din păcate, cei care au construit o cabană sau un hotel nu au prevăzut și locuri de parcare sau acestea sunt insuficiente“, a spus prefectul de Gorj la o emisiune de la 1 Plus Tv.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Observatie super a dlui Iacobescu, oare drumul national care traverseaza Orasul Novaci si este patrulat de politistii din Novaci a avut nevoie de un echipaj din TgJiu? Sa ii faca de ras pentru incompenta pe polițiștii fin Novaci?
   Personal am vazut cum in curtea districtului SDN au parcat 4 autoturisme particulare, pline cu turisti! Deci daca ai relatii, se poate.
   Un al doilea lucru care l-a observat si dl Iacobescu este statiune plina de ATV-uri care parcheaza unde dl vicepreședinte PNL, dl Loboda le-a permis, adica in fata la Avalanche, la Supermarchet Alesia, la Onix, dupa DISTRICT SDN….
   Deci polițiștii locali Novaci ar trebui sa intervina primii, cu fermitate, apoi politistii naționali de la Novaci, deoarece linia continua este teoetica o incalca toti.
   Dar sun vai mama lor, lipsiti de fermitate, ca nu stiu ce anume sa scrie si cum sa încadreze la articole.
   NB: era o cadeta si un cadet corpolent la cca 23ani care abia se stracurau printre mașini, sa le dirijeze nu se pune problema, daca nu detin permis cum sa dirijeze traficul rutier…
   As propune o echipa de 4agenti, adică patrula pe romaneste si in zilele acestea de sarbatori, liber sa urce cu chitantier si pix si sa imparta felicitările, dar…as incepe cu Primarul Orasului Novaci, redponsabilul serviciul urbanism Primaria Novaci, seful Poliției Locale pentru ca ani de zile au incasat salariile: au stat la Stat!
   Pestele de la cap se impute!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: