spot_img
22.7 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateAncheta în cazul bătrânei de 88 de ani externată din spital a...

  Ancheta în cazul bătrânei de 88 de ani externată din spital a fost finalizată. Care este concluzia investigației

  Ancheta în cazul bătrânei în vârstă de 88 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, care a fost externată din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și găsit înghețată de un taximetrist pe o bancă din parcul din fața unității medicale a fost finalizată.

  Medicul Constantin Dinu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a condus ancheta internă care s-a desfășurat. Acesta a precizat, la postul de televiziune Tele 3, că bătrâna a fost îngrijită corespunzător: „Femeia nu a stat în frig. S-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe prin Serviciul de Ambulanță. A fost luată de acasă în urma unui apel la 112, pentru o durere de umăr. A fost adusă la Spitalul Județean de urgență Târgu Jiu, la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a fost examinată de medicul de serviciu, trimisă în serviciul de radiologie, diagnosticată, chemat medicul specialist ortoped, rezolvată, adică redusă luxația scapulo-humerală, imobilizată într-un bandaj, administrată rețetă. Pentru acest timp de patologie nu se face internare nici în absența COVID, dar în această perioadă în care trebuie respectate mai multe reguli“.

  „Pacienta a părăsit Unitatea de Primiri de Urgențe după 15 minute“

  Directorul medical spune că bătrâna a fost externată, dar i s-a indicat de către personalul spitalului să aștepte în zona triaj, iar aceasta a plecat de aici: „Am condus această comisie de anchetă. Din discuțiile cu medicul de UPU reiese faptul că pacienta l-a informat pe medicul de la urgență că fiul dumneaei care era lângă dumneaei când a plecat la domiciliul. Pacienta a fost tratată corespunzător de trei medici ai spitalului nostru, iar în discuția cu medicul de la UPU, aceasta i-a relatat că vine fiul să o ia. A fost îndrumată către zona de triaj așteptare, acolo unde este căldură și scaune, cu foaia de observație, rețeta și recomandările pentru acasă. După 10-15 minute, personalul spitalului, încercând să se intereseze de starea doamnei, a constat că aceasta dispăruse de acolo. Ca și comisie, am verificat camerele de luat vederi și s-a constat că pacienta a părăsit Unitatea de Primiri de Urgențe după 15 minute“.

  Bătrânica de 88 de ani a fost găsită înghețată pe o bancă din parc de către un taximetrist, care s-a oferit să o aducă acasă, în comuna Roșia de Amaradia, pentru că aceasta era confuză. Fiul femeii a fost revoltat de faptul că nu a fost anunțat de nimeni despre faptul că bătrâna a fost externată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: