Cantitate impresionantă de apă sfințită a fost pregătită de preoții bisericii situate pe Calea Eroilor. Asta pentru Bobotează, știut fiind faptul că parohia are nenumărați credincioși care vor să își ducă acasă agheasma mare din ziua de Bobotează.
Sărbătoarea Bobotezei, marcată pe 6 ianuarie, este un moment de profundă însemnătate religioasă pentru creștinii ortodocși, reprezentând botezul lui Iisus Hristos în apele Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul. Agheasma Mare, apa sfințită în cadrul acestei sărbători, are un loc special în ritualurile și tradițiile creștine.
Ce reprezintă Agheasma Mare
Termenul „agheasmă” provine din limba greacă și înseamnă sfințire. Acest cuvânt desemnează atât apa sfințită, cât și slujba de sfințire. Creștinii ortodocși merg la biserică pe 5 ianuarie, în Ajun de Bobotează, și pe 6 ianuarie, în ziua Bobotezei, pentru a participa la slujbele speciale și pentru a lua acasă Agheasma Mare.
Sfințirea apelor, cunoscută și sub denumirea de „Sfințirea cea mare a apelor”, se face de două ori pe an: în ajunul Bobotezei și în ziua praznicului, având o semnificație profundă pentru curățarea sufletului și a casei.