spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateArhitect cunoscut, despre amenajarea Căii Eroilor: „Nu se poate să vii și...

  Arhitect cunoscut, despre amenajarea Căii Eroilor: „Nu se poate să vii și să faci două gropi și să pleci“

  Arhitectul Corneliu Răducan, din Târgu Jiu, a vorbit la Impact Tv despre modernizarea Căii Eroilor, strada din Târgu Jiu, în lungime de aproximativ un kilometru care unește operele lui Constantin Brâncuși. Acesta susține că subcontractarea lucrării va duce, implicit, la o calitate mai slabă a execuției: „Această subcontractare este o problemă. Sunt firme care participă la licitații, câștigă și o subcontractează altora la o valoarea mult mai mică. Normal că lucrarea fiind mai prost plătită de către contractantul principal către subcontractori este de o calitate puțin mai redusă decât ar trebui să fie“.

  Societatea trebuie să fie sancționată

  Arhitectul care deține una dintre cele mai importante societăți de profil din Oltenia a spus că societatea care se ocupă de executarea lucrării de modernizarea trebuie să fie sancționată pentru întârzieri nepermise: „Nu știu cum a fost întocmit contractul cu acea societate. Trebuie văzute clauzele și aplicate sancțiuni, pentru că nu se poate să vii și să faci două gropi și să pleci. Ar putea fi respectat termenul de executare al lucrărilor, dar numai cu o mobilizare majoră, însă nu este nimeni pe acel șantier“.

  „Ar putea să fie «aorta» municipiului“

  Corneliu Răducan susține că strada Calea Eroilor care face parte din Ansamblul Monumental conceput de marele Brâncuși este una dintre cele mai importante artere din țară și ar putea să devină una dintre cele mai puternice atracții  turistice: „Calea Eroilor din punctul meu de vedere ar putea să fie «aorta» municipiului. Este una dintre cele mai importante străzi din țară. A fost un concurs, câștigat de către arhitectul Dorin Ștefan. Este un proiect foarte bun, foarte complex și greu de realizat. S-a dorit aducerea Căii Eroilor în situația în care era atunci când a fost concepută de Brâncuși. (…) Calea Eroilor ar putea deveni o sursă importantă de venit pentru municipiul Târgu Jiu. Ar trebui amenajate cafenele, spații de cazare și tot felul de spații cu impact turistic“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: