spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateAșteaptă deschiderea târgului de haine vechi din Târgu Jiu

  Așteaptă deschiderea târgului de haine vechi din Târgu Jiu

  Rromi din Târgu Jiu, cei care trăiesc de pe urma vânzării de haine vechi, așteaptă ca autoritățile să deschidă noul spațiu destinat comercializării produselor de tip second hand. Locația este cea din zona târgului de animale, acolo unde există în prezent și o piață de legume și fructe.

  După ce s-a închis Coleusul fiecare s-a descurcat după posibilități. Autoritățile au venit cu soluția mutării târgului într-o altă locație din oraș însă pandemia a întârziat procedura. Acum, când situația s-a mai detensionat, rromi așteaptă deschiderea târgului.  “Acum își vând marfa în Târgul Auto. Unii au tarabele la poartă, merg prin comune că s-au deschis târgurile, dar, așteptăm să se deschisă târgul de haine din Drăgoieni. În principiu oamenii nu mai sunt nemulțumiți de atitudinea autorităților. Așteptăm să se deschidă târgul pentru a funcționa. Trebuie să vedem cum facem, să știm că oamenii, vânzătorii, sunt vaccinați sau să-și facă făcut testul. Vrem să ne luăm toate măsurile în așa fel încât să nu existe probleme. Așteptăm să fim chemați, să vedem ce condiții sunt impuse, să vedem și cum o să ajungă oamenii, dacă există autobuz”, a transmis Alin Bobu, reprezentant al rromilor din Târgu Jiu.

  Afacere de familie

  Vinderea de haine vechi este principal activitate desfășurată de rromi din Târgu Jiu. “La ora actuală peste 60% din populația de etnie din Târgu Jiu, toți cei care sunt acasă,  trăiesc de pe urma vânzărilor de haine vechi. Fie că vorbim despre cetățeni din Meteor, Obreja sau Drăgoieni, mulți, prin această afacere, își duc traiul zilnic. Este adevărat că sunt și plecați prin străinătate dar este o categorie mai mica”, a mai transmis consilierul Instituției Prefectului pe probleme cu rromi.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. „Afacere de familie” – sunt curios cati din acesti concetateni de ai nostri , platesc taxe si impozite. O babuta care vinde o legatura de patrunjel, repede o iau cei de la politia locala, pe acesti „afaceristi”,nu-i deranjeaza nimeni, nici macar atunci cand incurca circulatia prin zona CAM, cu mijloacele lor de transpost.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: