spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateAutoritățile caută soluții pentru relocarea a peste 7000 de locuri de muncă

  Autoritățile caută soluții pentru relocarea a peste 7000 de locuri de muncă

  Autoritățile județene au făcut o analiză a numărului de gorjeni care, în câțiva ani, ar rămâne fără un loc de muncă dacă fondurile europene puse la bătaie prin Fondul pentru o Tranziție Justă nu sunt atrase la Gorj. Cifra depășește 7000 de locuri de muncă, majoritatea angajați care prestează pentru Complexul Eneregetic Oltenia.

  „Am analizat situația agenților economici care lucrează cu CEO. La nivelul lui 2019 există 122 de firme. La aceste 122 de firme lucrează 7200 de oameni. Trebuie să ne gândim cum să atragem bani, să putem crea locuri de muncă, pentru că oamenii aceștia vor intra pe un alt făgaș de producție. Știm că până în 2030 trebuie să reducem drastic activitatea și toți prestatorii pentru Complexul Energetic Oltenia trebuie să se regăsească în alte activități. Artego este firma care are cea mai mare firmă de afaceri cu cei CEO, numărul de salariați 870”, a transmis Dorin Tașcău.

  Tipuri de proiecte

  Oficialii susțin că pentru o reușită este nevoie ca toți factorii de răspundere din județ să își dea mâna. De la primari, la reprezentanți de societăți, toți au posibilitatea să pună umărul la reclădirea județului. „Solicităm atât mediului de afaceri cât și primarilor să se gândească și să facă proiecte pentru a a atrage fonduri pe programul de tranziție justă. Am început să căutăm mediul de afaceri, oricine e interesat , toți oamenii de afaceri trebuie să cunoască că pot depune tipuri de proiecte. În perioada următoare, pe cele patru direcții, se pot depune tipuri de proiecte. La Consiliul Județean Gorj am elabora acest plan teritorial de tranziție justă, se trimite la București apoi la Comisia Europeană și acolo se aprobă. Pe noi ne interesează ca oamenii să înțeleagă că trebuie să renunțăm la pasivitate și să reușim să atragem aceste fonduri al Gorj”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: