spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateAutoritățile se bâlbâie, părinții sunt puși pe drumuri.

  Autoritățile se bâlbâie, părinții sunt puși pe drumuri.

  Autoritățile bâjbâie, părinții se agită. Nici la ora actuală nu se știe cine și în ce condiții revine la orele. Datele cu privire la redeschiderea școlilor se schimbă de la o oră la alta. În ordinul ce face referire la reînceperea școlilor nu se vorbește despre triaj, așadar grija cade, din nou, pe umerii părinților.

  „S-a stabilit doar pe ce incidență se merge, cum sunt scenariile. Ce nu se știe încă și așteptăm acel ordin comun, este cum se face analiza epidemiologică. Se analizează situația o dată la două săptămâni, ca până în prezent, sau se analizează zilnic și se schimbă situația de la o zi la alta. La ora la care vorbim avem în Gorj 25 de localități pe scenariul galben și 45 pe scenariul verde”, a transmis Prefectura Gorj.

  Aglomerație la ușa cabinetelor

  Între timp în cabinetele medicilor de familie este agitație mare. Părinții care nu știu dacă copiii lor vor începe sau nu cursurile s-au grăbit să facă rost de adeverințele medicale ce le-ar permite accesul la ore. „Am venit să întreb cum fac cu adeverința. Dacă luni începe grădinița, când mai iau avizul de intrare în colectivitate? Azi e joi, mâine- vineri, vine weekendul, luni medicul începe program la 8.00. Copilul merge la grădiniță de la 07.00, când îl consultă când îmi scrie hârtia?! E o nebunie totală! Nu am mai întâlnit atâta lipsă de responsabilitate”, a declarat o mămică ce aștepta să intre la medic.

  „Este, întradevăr, o perioadă foarte aglomerată. Din ce știm de la părinți, avizul are o valabilitate limitată. Probabil o să fie o avalanșă de cereri pe data de 8 februarie. Noi încercăm să consultăm pacienții și să eliberăm, după caz, aceste documente”, ne-a transmis un medic de familie din Municipiul Târgu Jiu.

  Ce spune ordinul?

  În draftul ordinului transmis de Ministerul Educației către Ministerul Sănătății se specifică faptul că:“revenirea în colectivitate a copiilor care au avut probleme de sănătate şi au absentat de la şcoală se va realiza obligatoriu în baza unei adeverinţe medicale care să precizeze diagnosticul, adeverinta pe care elevul o va preda cadrului didactic la prima oră de curs. Adeverinţele vor fi centralizate la nivelul cabinetul medical şcolar sau la nivelul persoanei desemnate în cazul în care şcoala nu beneficiază de cabinet medical”

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: