spot_img
19.9 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateCanalizare din Gorj făcută pe fonduri europene, nefucțională după ce au fost...

  Canalizare din Gorj făcută pe fonduri europene, nefucțională după ce au fost furate mai multe elemente componente

  Un sistem de canalizare făcut în comuna Aninoasa pe fonduri europene este furat bucată cu bucată, astfel încât, în momentul de față, nu mai este funcțională. Nicio gospodărie din satul Bobaia nu este branșată la canalizarea care a fost făcută în urmă cu aproximativ șapte ani.

  Localnicii nu au dorit ca locuinţele să fie branşate la canalizare, iar, între timp, au fost sustrase mai multe elemente componente.

  „S-au furat două motoare, camerele de supraveghere video cu sistem cu tot de la staţia de epurare şi capacele de la mai multe guri de canalizare. Au fost rupte uşile şi a fost furat sistemul cu camerele cu tot. Nu a fost racordată nicio locuinţă din sat, pentru că nu au existat solicitări. Nu puteam să-i obligăm pe oameni să se racordeze. Motivul este legat probabil de banii pe care ar fi trebuit să-i plătească pentru acest nou serviciu“, a spus primarul localităţii Aninoasa, Ilie Petroi.

  Apa scoasă cu vidanja din sistemul de canalizare

  Reţeaua de canalizare are o lungime de aproximativ trei kilometri şi a costat aproximativ 300.000 de euro. Pentru că nu funcţionează, sistemul de canalizare se umple cu apă în perioada ploioasă. „Ca să nu refuleze, intervenim cu o vidanjă şi scoatem apa din cămine. Vrem să dezvoltăm în continuare sistemul de canalizare în toată localitatea“, a declarat primarul Petroi.

  Hoții nu au fost prinși

  Primăria Aninoasa a sesizat poliţia la fiecare furt constatat, dar nimeni nu a fost prins.

  „Furturile au fost constate pe parcursul anilor. Am făcut sesizări la poliţie de fiecare dată, dar nu fost prins nimeni până acum. Nu am cuantificat prejudiciul. Acesta trebuie stabilit în urma unei expertize. Poliţia nu a prins pe nimeni până acum. Probabil că hoţii au valorificat capacele sustrase la fier vechi“, a precizat edilul din comuna Aninoasa.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: