spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe îi cere primarul din Motru subprefectului Iacobescu!

  Ce îi cere primarul din Motru subprefectului Iacobescu!

  Primarul din Motru a adresat o scrisoare deschisă subprefectului cu atribuții de prefect, liberalului Marcel Iacobescu. Cosmin Morega îi cere acestuia să intervină la Guvern pentru a rezolva problema cu agentul termic din municipiu. Motru a primit la ultima rectificare zero lei.

  “Cu respect, domnule prefect, vă informez că în urma repartizărilor financiare din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului pentru Municipiul Motru, alocarea a fost (0) zero, mai exact, 0 lei pentru alimentarea cu energie termică, 0 lei pentru funcționare.
  Conform legii, sunteți reprezentantul Guvernului în teritoriu și aveți obligația legală, morală de a interveni atunci când sănătatea cetățenilor poate fi periclitată din diverse motive.
  Vă rog ca în numele cetățenilor Municipiului Motru, în calitatea mea de primar, să interveniți de urgentă pentru a rezolva problema agentului termic la Motru și să faceți toate demersurile necesare pentru ca sumele solicitate pentru pierderi induse și subvenție să fie alocate urgent.
  Domnule Prefect, Motru are un sistem centralizat de termoficare de care depind 4.300 de apartamente, 4 școli, 2 grădinițe, 1 creșă, zeci de instituții ( Parchet, Judecătorie, Poliție, Jandarmerie,Finanțe, PMM), alte zeci de societăți comerciale care la acest moment nu au altă alternativă pentru a beneficia de agent termic și apă caldă. Legea specifică clar că statul, în speță Prefectura Gorj, trebuie să intervină ori de câte ori sesizează probleme care duc la îmbolnăvirea cetățenilor, neasigurarea la parametri normali a utilităților.
  Datorită resurselor financiare nealocate de Guvern, cu toate că Primăria Municipiului Motru a făcut “n” solicitări, încă din luna Noiembrie 2020, observ că sănătatea celor aproximativ 15.000 de suflete ce beneficiază de agent termic și apă caldă de la societatea locală (UATAA), nu este considerată o prioritate. Tot datorită neacordării sumelor solicitate în luna Decembrie 2020 pentru pierderi induse și subvenție, UATAA nu a putut să achiziționeze certificate de CO2 ( desigur, vina aparține statului), această societate este și la ora actuală în insolvență, Primăria Municipiului Motru fiind limitată cu privire la luarea de decizii și nici nu are posibilitatea de a interveni în actul managerial.
  Cu tot respectul, domnule Prefect Iacobescu, așteptăm o intervenție fermă a dumneavoastră, a instituției pe care o conduceți, cu speranța ca solicitarea noastră să fie reanalizată iar S.C. UATAA să beneficieze de sumele solicitate pentru pierderi induse și subvenție, bani care pot fi folosiți pentru funcționarea în condiții normale în următoarea perioadă a societății, dar și pentru achiziția certificatelor de CO2 .
  În fundamentarea Ministerului Dezvoltării, se precizează următoarele: “un caz deosebit îl reprezintă UAT Municipiul Motru care solicită suma totală de 10.961 mii lei pentru pierderi induse…”
  Și cu toate acestea, nu a interesat pe cei care puteau să decidă soarta unei comunități, soarta unui municipiu, soarta pensionarilor, copiilor, angajaților din CEO, a noastră, a tuturor, acum când incidența în Municipiul Motru se apropie de 6 la mie, temperaturile au scăzut, iar Municipiul Motru nu are apă caldă și furnizarea agentului termic este sub semnul întrebării.

  Vă rog, domnule Prefect să analizați cu maxim interes această solicitare publică și să ne transmiteți un punct de vedere favorabil.
  În numele meu, al Consiliului Local Motru, în numele a 20.000 de cetățeni, vă mulțumesc anticipat, cu speranța că veți interveni în vederea rezolvării problemei semnalate” a transmis primarul Municipiul Motru Cosmin Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: