spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe spune conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu despre bărbatul fără...

  Ce spune conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu despre bărbatul fără adăpost care susține că a fost refuzat la tratament

  Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a reacţionat în urma cazului bărbatului fără adăpost care susţine că nu a fost primit în spital pentru a i se trata o rană la picior.

  Într-un comunicat de presă, conducerea Spitalului susţine că Viorel Neculaie a venit de mai multe ori la spital şi a beneficiat de tratament şi îngrijire: „Pacientul prezentat în acest articol este cunoscut serviciului de primiri urgente al SJU Tg. Jiu cu numeroase prezentări, datorită unui ulcer varicos al membrului inferior drept, ultima prezentare fiind chiar din data articolului 22/08/2021. Diagnosticul a fost stabilit în luna mai a.c. în data de 18, pe parcursul lunii respective pacientul având cinci prezentări (18,19,20,21,25.05.2021) la ultimele două acesta părăsind fără aviz serviciul de urgenţă.

  În luna iunie a.c. a solicitat ajutor prin serviciul de urgenţe pentru o problemă cronică în datele de 2, 15 şi 26, în perioada 15-19 fiind internat în serviciul de dermato-venerologie unde i-au fost administrate tratamente specifice.

  În cadrul prezentărilor în UPU, pacientului i-au fost efectuate pansamente locale şi au fost solicitate consultaţii de chirurgie şi de dermatologie, dar pacientul a refuzat pe proprie răspundere tratamentul propus de cadrele medicale, părăsind serviciul de urgenţă.

  La ultima prezentare, cea din data de 22/08/2021 a fost refăcut pansamentul, şi s-a constatat îmbunătăţirea simptomatologiei la nivel local. Dorim, de asemenea, să vă aducem la cunoştiiinţă faptul că refuzul pe proprie răspundere a tratamentului propus atrage după sine asumarea repercusiunilor, iar continuarea tratamentului recomandat în serviciul de urgenţă este strict responsabilitatea pacientului“.

  Mai mult, un asistent medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe susţine că un medic i-a dat o sumă de bani pentru a-şi cumpăra tratamentul prescris.

  Susține că a fost scos din spital de un medic

  Viorel Neculaie, în vârstă de 58 de ani, este o persoană fără adăpost care trăieşte de aproximativ 20 de ani în municipiul Târgu Jiu. Bărbatul are piciorul drept plin de răni deoarece suferă de un ulcer varicos şi arterită. Acesta susţine că a mers de mai multe ori la spital, la Unitatea de Primiri Urgențe, dar nu a fost lăsat să intre.

  „Am fost cu el la Urgenţe, iar medicul de gardă ne-a scos afară. «Ieşi afară cu boschetarul tău!», aşa a spus. I-am spus că trebuie să aibă o etică, dar nu a interesat-o. A fost de patru-cinci ori la spital şi aşa se întâmplă mereu. Nu este “, a spus un amic care a încercat să-l ajute.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: