spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateCentrul Civic al municipiului Târgu Jiu a fost predat către CNI

  Centrul Civic al municipiului Târgu Jiu a fost predat către CNI

  Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat predarea centrului civic al municipiului către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației în vederea modernizării. Peste betonul amprentat se va pune granit. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții (CNI). Suprafața totală a amplasamentului predat către CNI este de peste 32.000 metri pătrați.

  Primăria municipiului Târgu Jiu va suporta cheltuielile legate de racordurile la utilități: energie electrică, apă, canal, gaz sau alt timp de combustibil. „Se aprobă finanțarea din bugetul local a cheltuielilor pentru servicii și lucrări finanțate de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Târgu Jiu în valoare de 1.119.708 lei cu TVA.

  Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Târgu Jiu se obligă ca, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat să mențină destinația acestuia și să asigure mentenanța pe o perioadă de minim 15 ani“, se arată în hotărârea aprobată de Consiliul Local Târgu Jiu.

   

  Cheltuieli mari pentru întreținerea betonului amprentat

   

  Pavimentul din Centrul Civic al municipiului Târgu Jiu este realizat din beton amprentat, cu toate că soluția propusă de arhitectul care a întocmit proiectul a fost de granit. S-a ales betonul amprentat din considerente economice, această variantă fiind mai ieftină. Betonul nu s-a comportat, însă, bine în perioadele de îngheț și dezgheț, astfel că s-a fisurat în multe zone și chiar s-a măcinat. Din acest motiv, Primăria Târgu Jiu a alocat sume mari de bani pentru refacerea zonelor afectate.

  În plus, Centrul Civic trebuie să se înscrie acum din punct de vedere peisagistic în ceea ce înseamnă modernizarea Ansamblul monumental „Calea Eroilor“, deoarece o porțiune din această stradă trece prin zona centrală.

   

  Te-ar mai putea interesa

  4 COMENTARII

  1. Farmacii, pariuri sportive,case de schimb valutar….nu sunt locuri de parcare, infrastructura este depășită…unde sunt fabricile din TG-Jiu? Nu producem nimic,doar importam mizeriile altora…rușine conducerii, numai jepcari

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: