spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateCNAIR a semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru...

  CNAIR a semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drumul expres Târgu Jiu – Craiova

  DRUMUL EXPRES Craiova – Târgu-Jiu, proiectul de suflet al deputatului Mihai Weber, este o certitudine, începând de miercuri. A fost semnat contractul pentru demararea proiectului tehnic de execuție! ”Am promis, m-am ținut de cuvânt!” a transmis acesta.

  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, astăzi, contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu” cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.

  Valoarea contractului este de peste 20 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile.

  „Principalele servicii ale Prestatorului, conform contractului, constau în:

  -Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;

  -Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;

  -Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă;

  -Proiectul Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;

  -Documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări;

  -Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări.

  Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere, 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF) și 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC)“, se arată într-un comunicat al CNAIR.

  Gafă de proporții a șefei de la CNAIR

  Mariana Ioniță, șefa CNAIR, a comis o gafă de proporții. Ea confundat județul Gorj cu Valea Jiului, care se află în Hunedoara: „Vă mulțumim că ne-ați sprijinit cu asigurarea surselor de finanțare și aici vorbim de drumul expres care face legătura între Craiova și Târgu Jiu, practic asigurăm acea legătură mult așteptată de cei din Valea Jiului cu rețeaua de drumuri de mare viteză. Progresul pe drumul expres Craiova-Pitești și faptul că suntem cu trei loturi în execuție și sperăm că în curând intră și al patrulea. Acest drum va aduce o plus valoare zonei. A fost acceptat proiectul la finanțare din fonduri europene“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: