spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateConcurs anti-BULLYING în patru unități de învățământ din județul Gorj

  Concurs anti-BULLYING în patru unități de învățământ din județul Gorj

  Patru unități de învățământ din județul Gorj, derulează, pe parcursul celui de-al doilea semestru, la inițiativa Inspectoratului General de Poliție „Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice”.

  Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu de pe raza județului Gorj, cadrelor didactice din unitățile de învățământ participante, care fac parte din grupurile de acțiune antibullying, cadrelor didactice care îndeplinesc funcția de profesor diriginte la clasele de gimnaziu, cadrelor didactice care efectuează serviciul pe școală, personalului de pază cât și părinților elevilor care manifestă comportamente antisociale.

  La nivelul fiecărei unități școlare participante în cadrul proiectului, va fi organizat un concurs pe tema elaborării unor materiale informativ-preventive: un afiș (format 100×70 cm) și un clip video (cu durata de maxim 3 minute) care să transmită mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying).

  La nivelul fiecărei școli, va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii. Ulterior, la nivelul județului va fi desemnată o singură școală câștigătoare, în baza votului reprezentanților instituțiilor partenere în proiect.

  Va fi realizată o etapă de selecție la nivel național, la care vor fi înscrise școlile desemnate câștigătoare de la nivelul fiecărui județ, urmând ca la nivelul Direcției Siguranța Școlară să se facă demersurile pentru publicarea/multiplicarea/difuzarea materialelor câștigătoare la nivel național.

  Concursul a fost lansat la data de 31 ianuarie 2022 cu ocazia Zilei internaționale pentru nonviolență în școală. Câștigătorii la nivel județean vor fi desemnați până la data de 1 martie 2022, iar la nivel național până în data de 25 martie 2022.

  “Fenomenul de violență nu are o amploare mare la nivelul județului Gorj, numărul elevilor cu abateri de comportament este mic, iar printr-o monitorizare permanentă și o implicare deosebită a tuturor factorilor educaționali în viața elevilor, sperăm ca aceste evenimente să fie din ce în ce mai rare”, a transmis conducerea ISJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: