spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateCondescu, despre anchetarea sa penală: „În birou la Călinoiu s-a făcut strategia...

  Condescu, despre anchetarea sa penală: „În birou la Călinoiu s-a făcut strategia și s-a primit verde de sus“

  Marin Condescu urmareste meciul dintre FC Botosani si Pandurii Targu Jiu din ultima etapa a play out-ului Ligii 1 Orange, disputat pe stadionul Municipal din Botosani duminica, 4 iunie 2017. IONUT TABULTOC / SPORT PICTURES

  Marin Condescu, fostul lider de sindicat și ex președinte al echipei de fotbal Pandurii, a făcut o serie de declarații incendiare despre anchetarea sa penală în cadrul unei emisiunii de la Gorj Tv. Acesta a spus că în biroul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, s-a făcut strategia cu privire la anihilarea sa: „Unul din lucrurile bune pe care le-am apreciat la domnul Cârciumaru este că a venit în august și mi-a spus: «S-a hotărât la cel mai înalt nivel să fii arestat. Dacă trebuie, să fii dat afară de la sindicate, de la fotbal, de peste tot». Am întrebat: «Cine?» Mi-a spus și unde s-a discutat acest lucru. În biroul la Călinoiu s-a făcut strategia și s-a primit verde de sus și lucrurile așa s-au întâmplat. Nu sunt supărat pe ei și i-am iertat Toate aceste evenimente, dacă le iau în afară de lucrurile care s-au întâmplat, mi-au fost favorabile“.

  Ion Călinoiu nu a putut fi contactat pentru a comenta această declarație.

  Informat de către un deputat că va fi arestat

  Un deputat l-a informat, la un botez, că va urma să fie arestat. „Un domn deputat, într-o seară la botez, unde se lăudat Răitaru (n.r.-patronul unei televiziuni) și cu încă cineva că până luni Condescu va fi arestat, m-a informat despre arestarea mea. Ne-am întâlnit zilele astea pe stradă și ne-am adus aminte: «Vezi, eu ți-am spus lucrurile astea».

  Fiecare, la un moment dat, dăm de niște greutăți. Asta este un lucru pe care nu poți să-l controlezi, dar contează cum reacționezi la acest rău. Eu vreau să vă spun că niciun moment nu mi-a fost frică și nu mi-a afectat nici sănătatea mental, și nici comportamentul în familie sau în societate“.

  „Trebuie să reacționezi imediat“

  Fostul lider de sindicat spune că a procedat corect în perioada în care a condus Pandurii: „Eu am știut că drumul acesta este și oricât se încerca să se cerceteze la Pandurii nu se va găsi nimic penal. E clar că în domeniul cum este fotbalul trebuie să reacționezi imediat, dar am știut că lucrurile, până la urmă, vor merge în această direcție“.

  Ce acuzații i-au fost aduse de procurori

  În toamna anului 2013, Marin Condescu a fost reținut pentru 24 de ore, iar propunerea de arestare preventivă făcut de procurori a fost respinsă de instanța de judecată.

  În primăvara anului 2014, fostul preşedinte al Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu, şi fostul vicepreşedinte Viorel Temelescu au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzaţi de delapidare şi spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, respectiv complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

  Marin Condescu a fost acuzat că, în perioada 23.03.2011-29.09.2011, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica „CESIONAR” şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul lui Viorel Temelescu le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei.

  „În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011-29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg-Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”, se menționa în comunicatul de presă remis de Parchetul Judeţean Gorj.

  În anul 2018, Marin Condescu a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Craiova, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri private.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: