spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateConflict între primarul din Peștișani și șeful Muzeului Județean pe tema Casei...

  Conflict între primarul din Peștișani și șeful Muzeului Județean pe tema Casei Memoriale Constantin Brâncuși

  Primarul comunei Peștișani apelează la specialiști pentru a pune în valoare comuna lui Constantin Brâncuși. Cosmin Pigui susține că nu își dorește kitsch-uri la Peștișani și pentru asta este dispus să plătească.

  Între timp, face apel la președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să transfere Casa Muzeu „Constantin Brâncuși” în posesia Consiliului Local Peștișani. Transferul Casei Muzeu Constantin Brâncuși din patrimoniul Consiliului Județean în cel al Consiliului Local Peștișani durează mai mult decât se aștepta primarul Cosmin Pigui.

  De altfel, autoritățile locale din comuna marelui scluptor se declară dezamăgite de modul în care a fost tratată problema. Cosmin Pigui susține că cel care se opune vehement transferului este directorul Muzeului Județean “Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu.

  „Se opune domnul director de la Muzeul Județean, Dumitru Hortopan. Încă nu s-a asigurat transferul Casei către Consiliul Local Peștițani. Casa nu aduce profit, nu! Casa ar însemna niște cheltuieli pentru bugetul local, dar eu ca să fac un proiect îmi trebuie casa. Ultima discuție a fost anul trecut în luna martie și, iată, că nici până acum nu mi s-a asigurat transferul Casei Muzeu Constantin Brâncuși. Eu sper ca președintele Consiliului Județean să ia în serios această problemă și să o rezolvăm cât se poate de repede, pentru că acum sunt finanțările. Degeaba mi-o dă la anu’, că la anu’ nu am ce să mai fac cu ea. Pe noi ne interesează ca proiectele viitoare să aibă casa în mijloc. Am devenit stațiune turistică dar nu pot să iau o casă. Alții au putut dar văd că la mine e mai greu. Iau în calcul un proiect de hotărâre inițiat de un număr de consilieri județeni, indiferent de partid. Hai să nu ne mai jucăm așa cu Brâncuși, că e păcat! Noi nu avem ce are Târgu Jiul, dar avem locul unde s-a născut Brâncuși și poveștile lui și trebuie să le promovăm. Nu pot eu să promovez poveștile din curtea altora”, a transmis priarul din Peștișani. Primarul, principalul responsabil Între timp, pentru că localitatea Peștișani are potențial turistic, Cosmin Pigui are în plan să lucreze cu cei mai buni oameni pe cultură.

  „Am apelat la specialiști care nu vin gratis. Am apelat la nume importante pentru că responsabilitatea numelui Brâncuși este destul de mare. Instituțiile statului ori nu au specialiști, ori nu vor să se implice, și, de aceea, responsabilitatea pica pe umerii mei, ca primar. Nu vreau kitsch la Peștișani. Promovarea a început, dar ne propunem mult mai mult. Pandemia ne-a încurcat”, a transmis Cosmin Pigui.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: