spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateCum se vor împărți locurile de parcare din Târgu Jiu, de anul...

  Cum se vor împărți locurile de parcare din Târgu Jiu, de anul viitor!

  După un prim eșec, proiectul ce vizează noul regulament de funcționare al parcărilor din Târgu Jiu, va fi repus pe ordinea de zi a următoarei ședinte de Consiliu Local. Primarul Marcel Romanescu susține că, dincolo de tarifarea preferențială, rolul acestui document este de a realoca locurile disponibile în parcările de reședință din oraș. La ora actuală sunt familii fără niciun loc și cetățeni care dispun chiar și de cinci spații destinate parcării mașinilor. Cei din urmă vor rămâne doar cu un loc în urma redistribuirii.

  “Urmează ca în cursul lunii decembrie, în cadrul unei ședințe de îndată sau ordinare, să repun proiectul pe ordinea de zi. Sunt sigur că vom depăși momentul trecut și, din ianuarie 2022, noul regulament va putea fi pus în practică. Stiți foarte bine că am lăsat un termen de șase luni de zile, de la 1 ianuarie, timp în care se pot semna contractele. Cetățeanul care semnează contractul îl va plăti în integralitate pentru că, oricum, folosește locul de parcare. Obiectivul principal al acestui proiect este, de fapt, realocarea locurilor de parcare din Municipiul Târgu Jiu pentru că am constatat că familiile tinere, care ajung în Municipiul Târgu Jiu, niciodată nu au dreptul la un loc de parcare. Sunt familii care au chiar și cinci locuri de parcare și familii care nu au unde să își parcheze mașina. Nu e normal!  Dacă vor rămâne, ca rezervă, locuri de parcare pentru un al doilea autoturism vor fi realocate”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Costuri mari, costuri mici

  Potrivit noului regulament, prețul disponibil va fi 120 RON pe an pentru parcările de reședință, pentru intervalul orar 16:00-08.00 și 360 RON pe an pentru cine opteză pentru un loc de parcare 24 de ore din 24.  În ceea ce privește parcările publice, orașul este împărțit în două zone, zona I și zona II. Zona I va avea un tarif de 3 RON pe oră, zona II un tarif de 2 RON pe oră. Cei care merg în fiecare zi cu mașina la muncă și au nevoie de un loc de parcare în parcările publice pot să își facă un abonament de 150 RON pe lună. Tariful este unic, indiferent de zona în care parchează “Sunt convins că sunt cetățeni care vor merge pe varianta de 24 din 24 pentru că lucrează în schimburi și au nevoie de locul de parcare. Tarifele nu sunt nici mai mari, nici mai mici decât cele care se aplică în municipii similare cu municipiul Târgu Jiu. Nu vă dau exemplul Municipiului Constanța cu o parcare 5000 de lei pe an sau Cluj Napoca”, a mai declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  1. Cand o sa taxati si masinile celor care locuiesc la case si le tin in fata casei opturand circulatia sau trecerea pietonilor ? Nu este tot spatiu public, de ce sa platim numai cei de la blocuri ?

  2. Si ce facem cu cei care parcheaza pe tot trotuarul in zona mioritei si pur si simplu te obliga sa mergi prin balta, si in cel mai bun caz le ridici un stergator sai avertizezi sa iti lase si tie loc pe trotuar.

  3. Liberalii din Consiliul Local nu mai au limită. Tot ce propune Primarul ei voteza! În loc sa rezolve problema parcărilor „asa cum sunt în alte municipii” si-au demonstrat neputința cerșind bani de la cetățeni. Dl. Primar de șase ani nu ne vorbește decât de proiecte, nu a finalizat nimic.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: