spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateEchipa de robotică de la CNTV va reprezenta România la Olimpiada Internațională...

  Echipa de robotică de la CNTV va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Robotică

  Echipa de robotică a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ (CNTV) din Târgu Jiu a reușit să se califice la Olimpiada Internațională de Robotică. Echipa „Tea Borgs“ a făcut parte din Alianța „Winning Alliance Captain“, alături de alte două formații, care a fost declarată câștigătoarea competiției finale, care s-a desfășurat în weekend-ul trecut în Sala Polivalentă din București.

  „Prima dată a fost concursul individual și am ocupat locul II, la fel ca și anul trecut, după care s-au format alianțe. primele patru echipe au alte două echipe. Noi am jucat cu echipa „Decebal Tech“ (Deva) și WATT’s UP (Câmpulung).

  Echipa noastră a fost căpitan, deoarece am avut cea mai bună poziție și am ales celelalte două. Am jucat în semifinală cu echipele „Quantum Robotics“, „Ignite“ și „Info1 Robotics“. Am câștigat cu 2-0“, a relatat profesorul Mirel Stoian, mentorul echipei de la CNTV.

   

  „Singura echipa din țară care a reușit doi ani la rând să fie în finală“

  În finală, alianța din care a făcut parte „Tea Borgs“ a jucat împotriva echipelor „Abso-Tech“, „TechnoZ Junior“ și „Rasky“. „Am pierdut primul meci și am cîștigat următoarele două meci. În al doilea meci, am obținut al nouălea scor la nivel mondial, iar al zecelea scor ne aparține tot nouă în meciul cu „Delta Force“ din Arad. A fost destul de greu pentru că ne-am luptat cu echipe cu bugete foarte mari și cu susținere mare. Noi am fost cu mașinile părinților. Suntem singura echipa din țară care a reușit doi ani la rând să fie în finală. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. Avem potențial. S-a muncit foarte mult“, a mai spus Mirel Stoian.

   

  Robotul trebuie modificat

  Teodor Vulpe, căpitanul echipei „Tea Borgs“, spune că echipa CNTV a avut cel mai bun rezultat din țară. Acesta spune că la Olimpiada Internațională va fi un joc mult mai dur, iar robotul trebuie modificat: „Ne-am calificat la faza finală cu cel mai mare punctaj sin România. Cred că în SUA va fi o competiție diferită față de cea din România, deoarece se știe că jocul roboților este mult mai agresiv. Va fi nevoie să modificăm și noi robotul, astfel încât să fie mai rezistent la șocuri. Cred că va fi o experiență unică deoarece este primul an în care echipa noastră merge în America. Am fost calificați și anul trecut, dar nu am putut participa din cauza pandemiei“.

  160 de echipe din toată lumea vor participa la faza finală a concursului din SUA.

   

  Caută sprijin pentru a ajunge în SUA

  Olimpiada internațională de informatică se va desfășura în SUA, în Houston, în perioada 19-24 aprilie. Din România s-au calificat trei echipe: „Tea Borgs“ de la CNTV, „Info 1“ București și „Delta Force“ din Arad.

  „Organizatorii ne oferă susținerea financiară pentru patru membri ai echipei plus un mentor. Noi ne dorim să mergem doi mentori și zece elevi. Sperăm să găsim finanțarea necesară. În județul Gorj este puțin mai greu să găsim sprijinul necesar. Este nevoie ca echipa să fie mai numeroasă pentru a obține un rezultat important. Concursul va consta în prezentarea robotului și, apoi, partea de concurs cu roboți, care vor dura două zile“, a transmis mentorul Mirel Stoian.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: