spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateExplicația salariilor enorme acordate unor angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu...

    Explicația salariilor enorme acordate unor angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

    Un tabel cu veniturile salariale publicat pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu arată că o parte a personalului a primit salariile enorme în luna decembrie 2020. Astfel, o moaşă a câştigat în luna decembrie un salariu de peste 24.000 de lei, o spălătoareasă a încasat peste 5.500 de lei, iar o infirmieră a avut un venit lunar de peste 8.000 de lei.

    Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a venit cu explicaţii în legătură cu aceste salariile enorme. Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a explicat că în luna decembrie 2020 a fost acordat, pentru o parte a personalului, sporul de risc pentru perioada stării de urgenţă: „În luna decembrie, şi doar în luna decembrie s-a acordat personalului auxiliar de risc un stimulent în sumă de 2.500 de lei lunar, pentru perioada stării de urgenţă 15 martie – 15 mai. Au fost persoane care au primit unul sau două stimulente de risc. Au fost acordate cu întârziere. Stimulentul a fost acordat în această perioadă pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar-sanitar“.

    Cum a ajuns să câştige o moaşă 24.000 de lei

    Cu privire la salariul de 24.000 de lei primit de către o moaşă, Dumitru Vienescu susţine că s-a produs o eroare: „Referitor la moaşa care a primit un salariu de aproximativ 24.000 de lei a fost o greşeală a Compartimentului de ştate, care i-a acordat un spor în plus pe lângă acel stimulent. S-a făcut o eroare. Dacă din salariul de 24.000 de lei se scade sporul primit în plus de peste 10.000 de lei şi două stimulente de risc se ajunge la un salariu de 7.000 de lei. Sporul acordat în mod eronat nu a fost dat efectiv“.

    Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu spune că trebuie luată ca referinţă situaţia salarială din luna noiembrie, care arată că salariul maxim încasat de o spălătoreasă este de 3.000 de lei, iar cel mai mare venit încasat de o moasă este de 6.700 de lei.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    1. Domnule Vienescu, cu tot respectul, trebuie sa acceptati ca salariile pentru angajatii din spital sunt mai mult decat decente in raport cu media salariilor din activitatea economica in care sunt angrenati majoritatea pacientilor dvs. In aceasta situatie , va revine datoria si responsabilitatea de a veghea in mod deosebit la cel putin cateva aspecte pe care sa le inbunatatiti:
      1. Actul medical sa fie facut cu maximul de profesionalism, daruire, seriozitate si punctualitate. Abaterile sa fie drastic sanctionate , nu doar de fatada cu averismente.
      2. Sa faceti tot posibilul ca dotarea cu echipamentede specialitate si medicamente a spitalului sa fie una demna de anul 2021. Sa nu trebuiasca trimisi pacientii de la Tg-jiu la alte spitale din tara, din cauza acestor aspecte. Aceasta , ca si de atributiune tine de dvs.
      3 Sa faceti posibila instruirea profesionala continua a cadrelor medicale . Aveti medici tineri care sigur isi doresc asta si simultan se va obtine o crestere a increderii in actul medical desfasurat la TG-Jiu. Intrebare: Aveti o evaluare a imaginii actului medical de la Tg-jiu , in comunitate? De ce la cazurile de la un anumit nivel de gravitate, toata lumea se indreapta spre Bucuresti, Timisoara, Cluj, Tg-Mures,ETC? Stiu ca nu e usor , dar trebuie eforturi mai mari pentru ca societatea va plateste indestulator pentru asta.
      3. Relatia de zi cu zi a personalului medical si auxiliar cu pacientul , trebuie inbunatatita, umanizata si , nimeni , in nici o situatie si fara nici o exceptie, sa nu astepte sau accepte atentii sau alte cadouri cu exceptia unui buchet de flori ca semn al recunostintei pacientului. Abaterile de la acest principiu ar trebui aspru pedepsite.
      4. Pentru dvs. , o misiune foarte importanata o constitue reanalizarea conditiilor din spital cu masuri de imbunatatire continua a acestora. Ma refer la : starea saloanelor si a toaletelor, starea mobilierului, consumabilele curente( de la toaleta, lenjerii, cele de curatenie si desinfectare curenta) , hrana servita . Pentru asta faceti supraveghere riguroasa si controale neanuntate dvs si cei din aparatul cu atributiuni in acest sens.
      Pacientul e destul de stresat de starea sa de a fi bolnav. Personal , ca si pacient , am intalnit medici deosebiti si tineri la Tg-jiu, in ceeace ma priveste fiindu-le recunoscator , dar mai este mult de lucru la aspectele spuse mai sus.
      Daca veti tine cont constructiv de cele de mai sus, sigur spitalul va fi pe un drum bun , daca nu ,NU. Nimic pe lumea asta nu e usor.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: