spot_img
26 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎn Târgu Jiu cetățenii merg pe stradă pentru că mașinile zac pe...

  În Târgu Jiu cetățenii merg pe stradă pentru că mașinile zac pe trotuare

  În Târgu Jiu locurile de parcare continuă să fie o problemă. Numărul posesorilor de autoturisme crește de la o zi la alta încât orice efort al autorităților de a crea spații destinate parcărilor este în zadar. Probleme sunt atât în zonele cu blocuri cât și în cartierele de case, acolo unde proprietarii de imobile preferă să își țină mașinile la poartă.

  Mersul pe trotuar, la Târgu Jiu, a devenit o adevărată provocare. De ani de zile locurile de parcare sunt o problemă, dar, în ultima perioadă, este tot mai greu să găsești un loc pentru a parca mașina. În lipsa spațiilor destinate staționării, șoferii își lasă autoturismele la voia întâmplării cu riscul de a le avaria. Potrivit asiguratorilor, numărul celor care ajung la birourile de despăgubiri a crescut semnificativ. “Fără să exagerez, vă spun că zilnic avem pe puțin 200 de clienți. Avarii mici, șoferii se înțeleg între ei și ajung la noi. Se rezolvă pe asigurare. Suntem convinși că la fel este și la alte firme, plus cei care se înțeleg între ei, fără să mai ajungă la noi”, a transmis Ionuț Costoiu, un angajat al unei firme de asigurări .

  La curte dar cu mașina pe trotuar

  Pe de altă parte, comoditatea îi face pe unii târgujieni să stea cu mașinile la poartă deși stau la curte. Trotuarele sunt pline de mașini parcate, pietonii fiind cei care merg pe stradă. Un exemplu în acest sens sunt străzile Gheorghe Doja sau Vasile Alecsandri, situată chiar sub nasul autorităților.

  „Așa este mereu pe această stradă. Nu poți merge pe trotuar. Mergem pe stradă, noroc că este cu sens unic”, a declarat un cetățean.

  „Este problemă mare cu locurile de parcare. Nu îi interesează nici pe șoferi, nici pe autorități. Se complac în situația de față. Nu ai pe unde să mergi cu un copil de mână. Am ajuns rău”, a transmis o bunică.

  RCA obligatoriu

  O decizie a Curții de Justiţie a UE va face curățenie printre rablele uitate de proprietari pe stațiul public.  „Poliţa de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto RCA este obligatorie atât timp cât maşina nu a fost radiată din circulaţie, chiar dacă autoturismul este nefuncţional”, a decis Curtea de Justiţie a UE (CJUE). Decizia vine după ce în 2018 CJUE a stabilit că persoanele care deţin maşini înmatriculate funcţionale sunt obligaţi să încheie o asigurare RCA chiar dacă nu mai vor să le conducă şi le ţin parcate în curte sau în garaj. Astfel, potrivit deciziei CJUE, „încheierea unui contract de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto este obligatorie atunci când vehiculul în cauză este înmatriculat într-un stat membru şi nu a fost retras în mod legal din circulaţie”.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Pe strada Vasile Alecsandri este aproape imposibil , in timpul saptamanii, sa resusesti sa parchezi masina in fata locuintei.De iesit cu masina din curte este o utopie !

  2. Pe B-dul Ec. Teodoroiu este imposibil sa iesi cu masina de pe aleea Cimitirului din Sisesti, datorita parcarii pe trotuar a masinilor de la mag. Nutriplus. Nu exista vizibilitate pe bulevard si pot avea loc accidente. Rog autoritatile sa ia masurile necesare.
   Multumim

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: