spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎncepe școala, centrele de vaccinare rămân fără personal

  Începe școala, centrele de vaccinare rămân fără personal

  Una caldă, alta rece. Centrele de imunizare din Târgu Jiu riscă să se închidă. Personalul care le deservește va începe activitatea în școli. Pe de altă parte există și o veste bună, vor apărea norme de aplicare ce permit efectuarea plăților pentru cei care sunt dispuși să lucreze contracost într-unul din cele două centre din Târgu Jiu.

  Primarii localităților pe raza cărora funcționează centrele de vaccinare așteaptă ordinul promis, cel care va reglementa în ce bază se vor putea face plătile către personalul medical din centrele de imunizare. La Târgu Jiu, primele plăți se vor deconta pentru activitatea efectuată după 8 februarie. “Noi, ca autoritate publică locală, știm că va apărea un ordin, prin care vom putea plăti și personalul medical și personalul auxiliar. În ordinul respectiv o să apară și anumite reglementări în privința cheltuielilor care le facem cum funcționarea acestor centre. Astăzi, și până va apărea ordinul, toate cheltuielile le facem pe bugetul local. Marele avantaj este că până pe 8 februarie nu trebuie să plătim medicii, asistentele și nici registratorii pentru că ei sunt angajați cu normă întreagă în cele două direcții Direcția de Protecție Socială și Direcția Publică de Patrimoniu în aceste centre de vaccinare.Vorbim de cele două centre de vaccinare de la stadion și de la școala generală “Constantin Brâncuși”, însă, după 8 februarie e foarte dificil să rezolvăm această problemă. Noi presupunem pentru că suntem pe scenariul verde și că unitățile de învățământ, din Municipiul Târgu Jiu, pot funcționa la capacitate maximă, pe baza reglementărilor apărute în perioada imediat următoare. Casa de Sănătate și Direcția de Sănătate Publică trebuie, la un moment dat, să găsească cele mai bune soluții în așa fel încât să putem semna contractele până pe data de 8 februarie”, a transmis Marcel Romanescu.

  Riscuri majore

  Dacă până acum se punea problema plăților, acum autoritățile se tem că nu vor avea către cine să facă plăți. Personalul care activează la ora actuală în aceste centre va reveni pe postul initial. “Pe 8 februarie, angajații detașați de la Direcția de Patrimoniu și Direcția Socială, și, mă refer la medici, asistente și registratori revin pe posturile pe care sunt angajați, adică, până la urmă, să pregătească activitatea medical-sanitară în unitățile de învățământ. Apare o problemă și eu sper ca această problemă să o putem rezolva împreună cu Instituției Prefectului, cu Casa de Sănătate Gorj și cu Direcția de Sănătate Publică Gorj. Singura problemă care se pune în momentul de față este asigurarea celor douăsprezece ore de activitate consecutive, inclusiv sâmbăta și duminica. Sperăm să avem o listă cu un număr suficient de medici, asistente și registratori care se poate încheia contracte și să fie acoperită această perioadă. Există un mare risc și nu vreau să mi-l asum, ca primar, în condițiile în care nu vor fi solicitări pentru acoperirea celor două centre de vaccinare există posibilitatea ca aceste centre să nu funcționeze la capacitate maximă, așa cum funcționează astăzi în Târgu Jiu. Ori reducem rata de vaccinare și ar fi păcat pentru că sunt înregistrate persoane până în luna aprilie ori, în condițiile în care nu există personal de specialitate pentru asigurarea fluxului, acele centre pot fi închise.Ca primar al municipiului Târgu Jiu trebuie la momentul acesta să găsesc soluții pentru începerea anului școlar”, a mai transmis edilul târgujian.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: