spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateLiceele cu zero promovabilitate din Gorj s-ar putea desființa

  Liceele cu zero promovabilitate din Gorj s-ar putea desființa

  Două licee din județul Gorj cu promovabilitate zero la Bacalaureat ar putea fi desființate. Este vorba de Liceul Tehnologic Turburea și Liceul Tehnologic Stoina, unde s-a înregistrat promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat. Nu este prima dată când se înregistrează o situație de acest fel. Din cei șase candidați de la Liceul Tehnologic Turburea, doar patru au venit la examen.

  Liviu Zgaibă, directorul Liceului Tehnologic Turburea, a spus că anul acesta a fost ultimul în care mai funcționează o clasă de liceu: „Este ultima promoție de liceu. Clasa de liceu a fost în lichidare. Ne vom axa pe cele profesionale“.

  Acesta a găsit explicații pentru eșecul de la Bacalaureat: „Unii dintre ei s-au apropiat de media care le permitea promovarea. Sistemul este vinovat, în sensul că este o eroare care persistă de mult vreme, în sensul în care lise permite elevilor din ciclul gimnazial să intre la liceul cu o medie foarte mică. Avem elevi care au intrat cu medii de 2 și 3 la Evaluarea Națională. Acești elevi nu se pot ridica la nivelul așteptărilor. Unii dintre absolvenții noștri au plecat la muncă“.

  Primarul nu dorește desființarea liceului

  Primarul localității Turburea, Ion Bîrcă, care nu a reușit nici el să promoveze Bacalaureatul, consideră că liceul era benefic deoarece îi aducea la școala pe elevii din comunele din jur: „Este un lucru rău că se desființează liceul, deoarece ne-am zbătut foarte mult ca acesta să-l înființăm și să funcționeze. Era un lucru bun că noi ne duceam și luam copiii din toate satele care nu voiau să mai meargă la școală mai departe și îi aduceam la școală“.

  Pe ultimele locuri din țară

  Județul Gorj se află pe locul șase din coadă în ceea ce privește promovabilitatea cu un nivel de aproape 57%, față de aproximativ 68% cât este la nivel național: „Este totuși, un procent m ai mare față de anul trecut, când a fost 49,75%, astfel că este o creștere considerabilă“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj la Radio Infinit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: