spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateNou scandal la teatrul din Târgu Jiu: numele Marian Negrescu, înlăturat din...

  Nou scandal la teatrul din Târgu Jiu: numele Marian Negrescu, înlăturat din denumirea unei săli

  O nouă decizie scandaloasă a fost luată joi de către noua conducerea a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“. Sala de lectură și mișcare de la mansarda teatrului nu mai poartă numele actorului Marian Negrescu, cel care a fost directorul așezământului cultural din municipiul Târgu Jiu, încă de la înființare, timp de 25 de ani. Noua denumire a sălii este „Studio Act“.

  Schimbarea numelui sălii este o răzbunare a noului director al teatrului din Târgu Jiu, Mariana Ghițulescu, susțin oameni din instituția de cultură, deoarece aceasta a avut un conflict personal cu fostul director Marian Negrescu. Drept dovadă a acestei dispute stă și faptul că Marian Negrescu s-a pensionat anticipat, imediat după ce a fost instalat noul director.

  Le-a cerut actorilor să își ia concediu pentru a putea merge la Carnavalul de la Venetia

  Mariana Ghițulescu a preluat funcția de director de la 1 februarie. S-a făcut repede remarcată într-un sens negativ, din păcate, deoarece actorii implicați în piesa „Teatrul Măștilor“, invitați la Carnavalul de la Veneția, au fost nevoiți să-și ia concediu pentru a putea participa la acest mare festival internațional. Conducerea teatrului a motivat că este un spectacol privat, deoarece teatrul din Târgu Jiu nu mai are drepturi să difuzeze piesa, cu toate că a fost prezentată în premieră la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu și este o producție a acestei instituții.

  Regizorul italian al piesei a anunțat că este dispus să cedeze drepturile și pe o perioadă de zece ani, dar nimeni nu i-a solicitat acest lucru. Mai mult, conducerea teatrului a anunțat că, pentru ca instituția să participe trebuiau semnate niște documente pe care nu le-a primit, în timp ce regizorul piesei, care a mijlocit participarea actorilor gorjeni la Festivalul de la Veneția, a declarat public cum că a trimis documentele dar nu le-a primit semnate.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Tot respectul pentru actorul Marian Negrescu, dar decizia de a NU da numele unui om în viață, unei săli, stadion, clădiri, stradă este una corectă. Toate meseriile au importanța lor, fiecare om la locul său de muncă este într-un fel o personalitate și își aduce o contribuție la crearea de plus valoare. Și proiectantul, constructorul care construiesc clădiri, și lucrătorii de la uzinele de autoturisme, și medicii, profesorii , militarii,salvamontiștii, sportivii sunt oameni cu , calități și merite deosebite in munca lor, ce ar însemna ca sa denumim străzi, clădiri, mașini, stadioane, sali de ședințe și spectacole, scoli ,etc, după numele celor care lucrează acolo sau au contribuit la crearea lor, că așa li se pare unor consilieri locali, trecători și ajunși întâmplător prin acele pozitii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: