spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitatePatron din Polovragi, prins cu patru angajați „la negru“

  Patron din Polovragi, prins cu patru angajați „la negru“

  Un agent economic din comuna Polovragi a fost sancționat de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cu suma de 80.000 lei pentru folosirea în activitate a patru persoane fără încheierea unui contract individual de muncă în formă scrisă, în domeniul construcțiilor. Lucrătorii munceau la împrejmuirea unui teren în satul Curtișoara, din localitatea Bumbești-Jiu.

  Inspectorii de muncă au aplicat 30 de amenzi

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 71 de controale, care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 30 amenzi contravenționale în cuantum de 231.000 lei și dispuse 180 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.
  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor că, în conformitate cu prevederile Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: