spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitatePatru angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, sancționați

  Patru angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, sancționați

  Trei registratori angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost sancționați cu „avertisment scris”, după o verificare internă care a avut ca scop stabilirea persoanelor vinovate de neconformitățile constatate de către o echipă a Direcției de Sănătate Publică Gorj.
  De asemenea, o infirmieră de la Unitatea de Primiri Urgențe a fost sancționată cu „avertisment scris” conform Codului Muncii. În cazul celor patru angajați mai sus amintiți urmează a fi emise dispozițiile de sancționare.
  „În ceea ce privește cei trei registratori, menționăm că o echipă de la DSP Gorj a verificat în ultima săptămână a lunii ianuarie dacă la SJU Târgu-Jiu sunt puse în aplicare prevederile art. 11 din Ordinul nr. 1829/2020 pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV2. Potrivit acestui ordin, pentru toți pacienții pozitivi internați, unitățile spitalicești au obligația de a completa, în primele 12 ore de la internare, formularul corespunzător (fișa de spital) din aplicația informatică Corona Forms. La externare, unitatea spitalicească are obligația ca în maximum 24 de ore să completeze în această fișă statusul pacientului: vindecat, transferat sau izolat la domiciliu.
  În urma verificărilor echipei DSP Gorj, la SJU Târgu-Jiu s-a constatat că, în perioada 01.01.2022 – 16.01.2022, pentru 20 de pacienți internați/externați nu au fost completate aceste fișe în Corona Forms.
  Pentru punerea în aplicare a prevederilor mai sus amintite au fost nominalizați registratori medicali ai SJU, iar comisia de verificare a concluzionat că trei dintre aceștia nu și-au îndeplinit sarcinile serviciu corespunzător, fiind sancționați cu „avertisment scris” prin dispoziția managerului unității medicale“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Infirmieră, schimb de replici cu o pacientă

  În ceea ce privește infirmiera de la UPU, o comisie de verificare a unor aspecte sesizate de o pacientă a SJU Târgu-Jiu a fost constituită prin dispoziția managerului. „După verificări, comisia a concluzionat că pacienta și infirmiera au avut un schimb de „replici acide”. Asemenea comportament din partea unui angajat al unității medicale nu face cinste personalului încadrat la SJU Târgu-Jiu, iar comisia a decis sancționarea infirmierei cu „avertisment scris” conform Codului Muncii“, a mai transmis reprezentanta Spitalului Județean.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: