spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrefectul de Gorj ia în calcul închiderea depozitului de gunoi din Târgu...

  Prefectul de Gorj ia în calcul închiderea depozitului de gunoi din Târgu Jiu

  Prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol, ia în calcul închiderea depozitului de gunoi din zona Bârsești, din municipiul Târgu Jiu. Acesta a spus că s-a pornit cu stângul, chiar din autorizația de mediu care a fost emisă și s-a permis aducerea deșeurilor din alte județe: „S-a pornit greșit cu autorizația de mediu din zona Agenției pentru Protecția Mediului. Din punctul meu de vedere și al Corpului de Control al Prefectului, autorizația a fost mult prea permisivă cu acest depozit ecologic. Autorizația respectivă trebuia să prevadă de unde se aduce gunoiul. Avem bune practici în acest scop în alte județ, unde se menționează de unde se aduce gunoiul. Am făcut verificări și se menționează acest lucru în raportul de control. La momentul respectiv nu s-a întâmplat acest lucru. Ai verificat autorizarea primei celule și nu ai văzut acest lucru? Ai verificat autorizarea celei de a doua celule. Nu aui văzut lucrul acesta? Unde vrei să ajungă. Există o posibilitate și am pus-o pe tapet pentru cele două instituții: suspendarea activității, pentru că amenzi s-au dat“, a declarat prefectul Cosmin Pistol la IMPACT TV.

  „Trebuia să aibă o instalație de ardere a gazelor“

  Prefectul a mai adăugat că era nevoie ca depozitul să fie dotat cu o instalație de ardere a gazelor, iar aceasta a fost impusă și acum prin Planul de Măsuri: „Suspendarea activității este una dintre măsuri care poate fi luată. Am evitat pentru că este pandemie și asta înseamnă să umpli orașul de gunoaie. Sper să nu ajungem acolo. Deocamdată, acel operator nu a înțeles nimic. Trebuia să facă niște investiții încă de la început de când a primit autorizația. Trebuia să aibă o instalație de ardere a gazelor. A veni un control de la București al Gărzii Naționale de Mediu și una din măsuri a fost realizarea acestei instalații. Pot cere o păsuire, dar ea trebuie făcută. În planul de măsuri, investiția trebuie realizată până la sfârșitul lunii ianuarie, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru pentru că este o investiție laborioasă și, în plus, nu am informații că a fost demarată investiția“.

  „Nu o să renunț să mă implic“

  Prefectul a precizat că cetățenii îl informează în permanență despre situația generată de poluarea de la groapa de gunoi: „Țin legătura cu anumite persoane din zona Slobozia și sunt destul de bine informat de ceea ce se întâmplă acolo. Am fost de câteva ori acolo. Atâta timp cât o să ocup această funcție nu o să renunț să mă implic“.

  „Toată ziua am avut hainele îmbibate de miros“

  Cosmin Pistol a povestit că, după ce a stata o oră la depozitul de deșeuri, hainele pe care le purta au mirosit toată ziua: „Am avut hainele îmbibate cu miros După o oră de stat acolo, lângă stația de epurare, toată ziua am avut hainele îmbibate de miros, ca să vă dați seama despre ce este vorba și ceea ce trăiesc oamenii de acolo. Mirosul a ajuns până centrul orașului. Am ajuns la locul de muncă și așa am sesizat“.

  Polaris a contestat în instanță notificarea de la APM

  Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj a anunțat că a contestat în instanța de judecată notificarea pe care instituția a trimis-o: „APM Gorj a transmis în data de 07.12.2020, către  POLARIS MEDIU SRL, Notificarea prealabilă  Nr. 9283, ca urmare a adresei nr. 9716/03.12.2020 a Gărzii Naționale de Mediu, prin care instituţia noastră a fost înştiinţată cu privire la constatarea neîndeplinirii de către agentul economic a măsurilor din Autorizaţia Integrată de Mediu (AIM). Prin Notificarea prealabilă transmisă, APM Gorj a solicitat operatorului economic îndeplinirea în termen de maxim 60 de zile a măsurilor impuse de Garda Naţionala de Mediu. SC POLARIS MEDIU a cerut în instanţă suspendarea Notificării prealabile emisă de către APM Gorj. Următorul termen de judecată este programat la data de 29.01.2021, la Tribunalul Gorj. Termenul limită pentru îndeplinirea măsurilor impuse de către APM Gorj prin Notificarea prealabilă, îl reprezintă data de 06.02.2021“, se arată într-un comunicat de presă.

  Consiliul Judeţean Gorj a convocat pentru mâine o şedinţă de lucru cu toate instituţiile cu competenţe în domeniu cu privire la problema funcţionării Depozitului ecologic din Târgu Jiu,

   

  1 COMENTARIU

  1. Ia in calcul, vine vorba. Nu va face nimic! Nici nu stie , nici nu ar putea chiar daca ar avea capabilitate iar rolul lui e sa bata, cu gratie, puhla cu degetul. Atat! Sa ne bucuram daca, in prostia lor, acesti prostovani, cu panza la bot, in costum si cu cravata, se limiteza doar la batut puhla. Daca isi iau nasul la purtare si vor avea si initiative, am belith-o !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!