spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrefectul le cere primarilor să rezolve scandalul gunoaielor. „UAT-urile au contracte cu...

  Prefectul le cere primarilor să rezolve scandalul gunoaielor. „UAT-urile au contracte cu Polaris”

  Prefectul județului Gorj le transmite primarilor care sunt în conflict cu Polaris să își rezolve singuri problemele. Răducan Morega consideră că actuala criză a gunoaielor, iscată de interzicerea depozitării gunoaielor în depozitul ecologic de la Târgu Jiu, nu este de competența Instituției Prefectului.

  Reprezentantul Guvernului nu are de gând să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Tonele de gunoaie care au rămas neridicate de pe raza județului Gorj nu reprezintă o situație de urgență. Cel puțin așa consideră prefectul județului, care îi avertizează pe primari că sunt singurii responsabili dacă au încheiat contracte păguboase cu operatorul de salubritate Polaris.

  Răducan Morega a aflat de la specialiștii Prefecturii că instituția nu poate fi implicată în acest scandal, având în vedere că este vorba despre un contract comercial. „Acești primari, care îmi solicită mie convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, sunt parte dintr-un contract comercial semnat între UAT-urile reprezentate de dumnealor și diverse societăți comerciale care colectează gunoiul. Prefectura Gorj nu poate interveni în relațiile comerciale dintre două părți. Acesta este un lucru cert. Dacă acele clauze contractuale prinse în contracte au fost dezavantajoase pentru primării, din nou, nu este problema Prefecturii. Din câte știm noi, cei de la Polaris au inițiat o acțiune în instanță, iar răspunsul la această acțiune s-a defalcat și nu mai este pe 14, ci pe data de 2 aprilie, cred. Atâta vreme cât instanța a considerat că nu se impune convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nici Prefectura nu îl va convoca. Rămâne ca instanța să se pronunțe pe data de 2 aprilie asupra măsurii dispuse de Agenția pentru Protecția Mediului”, a transmis prefectul de Gorj.

  „Primarii încearcă să transfere întreaga responsabilitate”

  Mai mult, prefectul este de părere că primarii încearcă să arunce pisica în ograda Prefecturii, după ce au fost de acord cu toate clauzele impuse de firma de salubritate. „Din punctul de vedere al Prefecturii, nu sunt întrunite condițiile pentru convocarea acelei comisii. Există un cumul de condiții pe care o să le pun la dispoziția publică și o să vedeți că nu este îndeplinită niciuna dintre condițiile necesare convocării acelei comisii. Sunt două societăți comerciale, una care colectează gunoiul și una care administrează groapa de gunoi. Repet, între cele două societăți comerciale există un contract de prestări servicii, din care Prefectura nu este parte. Încearcă să se transfere întreaga responsabilitate asupra Prefecturii Județului. Există însă niște contracte comerciale, iar Prefectura nu a fost și nu este parte din acele contracte”, a mai declarat prefectul Răducan Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: