spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitatePreotul care a fost duhovnicul Mariei Lătărețu împlinește 100 de ani

  Preotul care a fost duhovnicul Mariei Lătărețu împlinește 100 de ani

  Preotul Nicolae Diaconescu, din Bălceștii Gorjului, comuna Bengești Ciocadia,  a împlinit în data 12 februarie 2023, vârsta de 100 de ani. Părintele a cunoscut-o pe Maria Lătărețu, iar între cei doi s-a legat o prietenie care a durat toată viața.

  „Maria Lătăreţu nu a uitat de locul de baştină şi mereu venea cu plăcere în satul său”, spunea Nicolae Diaconescu pentru ziarul Adevărul.

  Maria Lătărețu îl vizita mereu pe preotul Diaconescu, atunci când venea la Bălcești. Acesta trăieşte și acum, exact în locul în care s-a născut, în casa părintească, construită în jurul anului 1930. Maria Lătăreţu i-a făcut cadou părintelui Nicolae Diaconescu un rând de veşminte preoţeşti.

  „12 februarie 1923 – 12 februarie 2023 – Astăzi, 12 februarie 2023, preotul Nicolae Diaconescu, cel mai cunoscut și respectat om al satului Bălcești, comuna Bengești Ciocadia, județul Gorj, împlinește minunata vârstă de 100 de ani. L-am cunoscut foarte bine și mi-a fost sprijin de nădejde, în anii 2000-2010, când am realizat cărțile și filmele dedicate Mariei Lătărețu (1911-1972), prietenă apropiată a părintelui Diaconescu, căruia, la ultima dumneaei vizită în Bălceștiul natal, în iulie 1972, i-a făcut cadou un rând de haine preoțești, sfințite pe Muntele Athos din Grecia. Chiar și astăzi, la această vârstă respectabilă, părintele Nicolae Diaconescu este activ, energic și lucrează la o carte de amintiri care, mai mult ca sigur, va fi foarte interesantă. Sănătate și bucurii, părinte Nicolae Diaconescu!”, a transmis publicistul Dorin Brozbă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: