spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimarii somați să investească în adăposturile civile

  Primarii somați să investească în adăposturile civile

  Cu războiul la granița țării, autoritățile verifică situația adăposturilor civile din Gorj. Majoritatea sunt locații degradate ce nu pot fi folosite. Primarii sunt cei care răspund de aceste spații și tot ei trebuie să redirecționeze sume din bugetul locale pentru remedierea situației. În cazul blocurilor, refugiile au în prezent altă utilitate.

  Prefectura Gorj, ISU Gorj dar și autoritățile locale pe raza a căror localități se află aceste locații au demarat o acțiune în vederea verificării adăposturilor civile. „Avem un plan de control, facem controale în acest locații. Vom merge și vom vedea cum se prezintă situația la fața locului. Unele adăposturi civile se folosesc pe post de cămări, pentru că oamenii le-au amenajat în acest scop”, a transmis prefectul Marcel Iacobescu.

  În privința sumelor necesare reabilitării acestor adăposturi civile prefectul susține că sarcina revine primarilor. Scuza pe tema bugetului nu mai este acceptată.  „Există o vorbă: unde e lege nu e tocmeală! Legea Protecției Civile prevede niște atribuții pentru primari. Nu intrăm în zona „dacă vreau”, „dacă pot”, există obligații! Trebuie puse în aplicare! Pentru fel de fel de festivități, spectacole și alte lucruri există bugete? Sunt convins că dacă domnii primari doresc pot să rezolve aceste probleme. Nu trebuia să se  aștepte atât, să le facă pe toate odată! Dacă se investea treptat sumele necesare reabilitărilor nu mai erau, acum, atât de mari” , a mai transmis oficialul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: