spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateReclamațiile împotriva medicului Neață au fost depuse de rudele pacienților pe care...

  Reclamațiile împotriva medicului Neață au fost depuse de rudele pacienților pe care i-a operat, dar au murit

  Medicul chirurg Gheorghe Neață, de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, este acuzat de comiterea a cel puțin 13 fapte de luare de mită de la pacienți sau rudele acestora, doctorul fiind arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Rudele unor pacienți au depus plângere împotriva acestuia după ce bolnavii au fost operați de medicul chirurg, dar nu au supraviețuit. Mai mult decât atât, oamenii veneau la medic și se târguiau cu acesta pentru a-și primi șpaga înapoi. „Martorii au denunțat faptele de luare de mită comise de medic ca urmare a faptului că pacienții operați au decedat în urma intervenției chirurgicale, rudele fiind nevoite așadar să solicite înapoierea banilor plătiți în zadar, în contextul în care unii dintre martori nu aveau suficiente resurse materiale, fiind nevoiți să se împrumute pentru banii plătiți medicului, care, în cele din urmă, a restituit sumele încasate“, se arată în încheierea ședinței de judecată de la Tribunalul Gorj, în urma căreia s-a luat decizia arestării preventive a medicului Gheorghe Neață.

  Buzunarele halatelor erau pline cu bani

  În urma percheziției care a avut loc în cabinetul medicului, a fost descoperită o sumă de 52.200 de lei, 3.400 de euro și 350 de lire sterline, băuturi alcoolice, cafea, țigări și parfumuri. Oamenii legii au găsit sume de bani prin buzunarele halatelor.

  În încheierea ședinței de judecată se mai prezintă posibilitatea ca faptele de luare de mită de care este acuzat medicul să crească, pentru că anchetatorii nu vizionaseră decât o parte din înregistrările realizate în timpul cercetărilor.

  Potrivit documentului, probele din dosar demonstrează că existau pacienți care nu erau operați până medicul nu primea banii.

   „Presa exagerează“

  Apărătorul lui Gheorghe Neața a motivat în fața instanței de judecată că jurnaliștii mai exagerează: „Apărătorul susține că în Târgu Jiu, care este un oraș mic, organele de presă fac un subiect incendiar în care pe undeva și exagerează pentru a avea impact la public“, se arată în încheierea ședinței de judecată.

  Avocatul a mai arătat că medicul este la finalul carierei, că are aproape 65 de ani și că în luna noiembrie se va pensiona, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai buni medici chirurgi din județul Gorj.

  „Inculpatul, având cuvântul, arată că este șocat, solicitând clemență din partea instanței de judecată“, se mai prezintă în document. Judecătorul de drepturi și libertăți a constatat că lăsarea în libertate a medicului reprezintă un pericol pentru ordinea publică, deoarece el ar putea să continue să comită fapte de acest gen: „Judecătorul constată că ușurința cu care a acceptat banii este nescuzabilă, acesta nefiind constrâns de vreo împrejurare să perceapă sume de bani suplimentare față de salariul primit din partea statului pentru munca prestată“, se menționează în încheierea de ședință.

  Medicul Gheorghe Neață s-a prevalat de dreptul la tăcere, astfel că nu a făcut declarații. Acesta doar s-a arătat șocat și a cerut clemență.

  Medicul rostea zilnic o rugăciune pentru a nu fi prins de procurori

  Anchetatorii au montat microfoane în cabinetul medicului. Acesta rostea în fiecare dimineaţă o rugăciune în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i da mulţi bani şi să fie ferit de procurori: „Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: «Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ….fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!»”, au transmis procurorii.

  Mai mult decât atât, medicul purta monologuri în care vorbea tot despre banii oferiți de pacienţi: „În data de 09.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: «Daca e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!»“, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Cere clementa dar cand cerea bani nu se gandea. felicitari judecatorului cazului.ma repet poate sa le faca mii de euro si ei tot iau bani este foarte adevarat ca sunt unii medici care nu iau spaga
   il dau exemplu pe marele medic de la Cluj Nicolae Crisan urolog un medic cum nu am mai intalnit niciodata.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: