spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateRomanescu despre redeschiderea școlilor din Târgu Jiu: “Sunt puțin dezamăgit”

  Romanescu despre redeschiderea școlilor din Târgu Jiu: “Sunt puțin dezamăgit”

  Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, critică oficialii din guvern pentru schimbările făcute în privința plafonării ratei de incidență la 1 la mia de locuitori, ca măsură obligatorie pentru revenirea elevilor la clasă. În Târgu Jiu, în aceste condiții, majoritatea școlarilor rămân în online.

  Edilul târgujian susține că este o chestiune anormală care îi dezavantajază, deopotrivă, pe părinți și elevi. Se scot din ecuație cheltuielile făcute pe panouri de protecție și soluții dezinfectante. “Eu sunt puțin dezamăgit de ce s-a întâmplat, în primul rând, la nivel național pentru că s-a tratat puțin diferit situația. Astăzi suntem pe cod verde, pe raportările pe care le primim de la DSP Gorj. Pe acel cod verde intră restaurantele și alte activități. Din păcate, la momentul în care s-a emis ordinul celor doi miniștri, al Învățământului și al Sănătății, din ceea ce am înțeles din draft, unitățile de învățământ sunt pe cod verde atunci când este înregistrat sub un caz la mie de infectare. Mi se pare puțin anormal să tratezi în mod diferit activitățile având până la urmă un anumit parametru și anumite raportări. Deci, când vorbesc de tot felul de activități, de pe raza municipiul Târgu Jiu și de pe raza județului Gorj, permanent, mă raportez la o rată de infectare sub 1,5 la mia de locuitori iar, în ordinul ministrului, din păcate, suntem pe cod galben “, a transmis Marcel Romanescu.

  Cine începe

  La Târgu Jiu preșcolarii și școlarii învățământului primar revin la ore. Lor li se alătură cei din anii terminali. “Această măsură nu ne avantajează foarte mult și nu neapărat pe noi, ca autoritate publică locală, că dacă mergi pe costurile pe care le avem cu începerea semestrului II ar trebui să fiu fericit. Nu sunt fericit pentru că sunt alături de profesorii și elevii care își doresc să înceapă activitatea școlară. La Târgu Jiu începem cu clasele generale 0-IV, cu grădinițele în totalitate și cu anul terminat, clasa a opta și ultimul an de liceu. Ceilalți rămân în sistem online”, a mai transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Domnule Istudor, daca totusi ati luat un interviu primarului si ati transcris aici parerile dumnealui, nu ati avut taria sa-l intrebati, cum se „aranjeaza” intr-o clasa 35 de elevi, care sa respecte distanta de securitate la imbolnavire sau contaminare cu Sars-Cov2????
   Varianta noua de virus, imbolnaveste (si sunt semnalate cazuri grave) si tinerii, care pana acum nu prea erau afectati de Covid.
   Trebuia ca in tot acest rastimp de aproape 3 luni, sa se faca noi clase, cu maxim 24 de elevi si sa se poata aranja corespunzator, pentru a nu-i expune la imbolnavire pe ei, profesorii si pe cei de acasa.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: