spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateRomanescu recunoaște că mai joacă și teatru

  Romanescu recunoaște că mai joacă și teatru

  Nici nunțile nu mai sunt ce erau odată! Primarul din Târgu Jiu a fost pus de o pereche de miri să joace teatru. Recent, într-o filmare apărută în spațiul public Marcel Romanescu a oficiat căsătoria unor tineri într-o zonă din afara cadrului stabilit pin lege. Întrebat despre eveniment, edilul a declarat că dat curs unei regii, pusă la punct de tinerii care și-au întemeiat o familie.

  Imaginile apărute în spațiul public sunt catalogate de edilul ca fiind mică o regie. “Nu am încălcat nimic. Este un drept moral pe care tinerii din Târgu Jiu îl au, de a localiza acest eveniment acolo unde își doresc. Din fericire, pe lege spune foarte clar că oficierea nu se poate face decât la primărie sau la Poarta Sărutului. Exact așa am și procedat. Tinerii, împreună cu martorii și cu câțiva invitați, au venit la primărie, au semnat documentele oficial, în fața mea și în fața ofițerului de stare civilă, iar, ulterior, discutând cu reprezentanții legali ai instituției pot să mă deplasez oriunde pe raza județului Gorj. Oficial, documentele se semnează doar la Primăria Municipiului Târgu Jiu. Acolo este o regie pe care am acceptat-o pentru tinerii din Târgu Jiu care doresc să își organizeze evenimentul în stil american. În America, astfel de oficieri se pot face și în alte locuri, la restaurante sau în puncte cu anumită vizibilitate. Am făcut asta la orice solicitare. De trei ani de zile fac astfel de lucruri. Dacă tinerii mi-au solicitat să fac undeva, asta am făcut. După cum am spus, e strict o regie. Nu știu câți dintre invitați știu lucrul acesta. Nu se semnează documente oficiale, ci doar se face o regie pentru ei și pentru viitorul acelei familii”, susține Marcel Romanescu.

  Doar unii au parte de regii

  Imaginile l-au indignat pe viceprimarul Aurel Popescu care susține că dincolo de o hotărârea de Consiliu Local ce prevede clar unde se pot realiza cununii civile, există o lipsă de respect față de cei care au fost refuzați de municipalitate, în momentul în care au solicitat realizarea festivității într-un cadru diferit. “Există un regulament care încă nu s-a schimbat, chiar dacă în urmă cu câteva luni a apărut o lege vizavi de acest lucru. Există o hotărâre de consiliu local care obligă autoritatea publică să organizeze astfel de evenimente în două puncte, la primărie sau în Parcul Central, la foișor. În urmă cu câteva luni a apărut o lege în acest sens, dar nu s-a luat act în cadrul consiliului local de această lege care presupune o extindere a posibilităților de organizare a unor astfel de evenimente. Multe cupluri au solicitat organizarea unui eveniment foarte important din viața lor, și anume cununia civilă, într-o altă locație decât cele două aprobate, dar cuplurile au fost refuzate, pe motiv că există acea hotărâre de consiliu local. Iată că, spre surprinderea noastră, Marcel Romanescu își permite să organizeze astfel de evenimente în afara cadrului stabilit”, a transmis alesul.

  Lipsă de respect

  Viceprimarul Aurel Popescu susține că acesta nu este singurul eveniment organizat în condiții speciale. “În urmă cu aproximativ o lună a organizat un astfel de eveniment, așa cum a apărut pe rețelele de socializare, pe Insulița Jiului. Tot pe rețelele de socializare a apărut zilele trecute un material în care se vede foarte clar că un astfel de eveniment a fost organizat într-o pădure. Se presupune că este în zona localității Rugi. Este un lucru total în afara oricărei legi. Este o lipsă de respect față de cei care au solicitat aici, în Târgu Jiu, să organizeze un eveniment de acest gen și nu au fost lăsați, dar pentru Marcel Romanescu și prietenii săi totul este posibil. Nu este normal și corect. Legea trebui să fie aceeași pentru toată lumea”.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: