spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateȘi centrul pietonal al Municipiului Târgu Jiu intră în reabilitare

  Și centrul pietonal al Municipiului Târgu Jiu intră în reabilitare

  Se deschide șantier și pe centrul pietonal al Municipiului Târgu Jiu. Autoritățile anunță că betonul amprentat va fi înlocuit cu piatra cubică. Sumele necesare acestei investiții au fost alocate de Guvern. În prezent, se lucrează pe Eroilor, Geneva și Tudor Vladimirescu.

  Se va interveni pe întreaga suprafață pietonală. Lucrarea va fi scoasă la licitație în curând, studiul de fezabilitate fiind deja aprobat.
  „6 milioane de euro pentru centrul pietonal vin la Târgu Jiu de la Ministerul Dezvoltării! Îi mulțumesc ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, pentru sprijinul acordat!
  În ultima perioadă, am fost de nenumărate ori la București, împreună cu directorul de la Investiții, Raul Chiriac, iar discuțiile cu reprezentanții ministerului au dat rezultate.
  Revenim la proiectul inițial al centrului pietonal din Târgu Jiu, betonul amprentat urmând a fi înlocuit cu piatră. Se va interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați, spațiile verzi urmând a fi și ele îmbunătățite, fără a se schimba configurarea acestora, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați.
  Betonul amprentat va acționa ca o bază, va fi frezat, peste acesta urmând a fi aplicat un adeziv ce va fixa piatra naturală care va defini centrul orașului.
  Transformăm centrul pietonal într-un adevărat mall în aer liber, o zonă destinată relaxării și plimbărilor.
  Studiul de fezabilitate a fost deja avizat, investiția de aproape 6 milioane de euro a fost aprobată prin ordin de ministru și urmează licitația”, afirmă primarul Marcel Romanescu.

  Societățile din Gorj sunt invitate să participe la licitație. „Invit, ca de obicei, societățile comerciale din județul Gorj să participe la licitația organizată pentru acest obiectiv, urmând ca la primăvară să demareze lucrările”, a  mai transmis Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: