spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateSingura elevă de 10 la Bacalaureat din România de la un liceu...

  Singura elevă de 10 la Bacalaureat din România de la un liceu din mediul rural este din județul Gorj

  Cristina Lupu

  O  elevă din județul Gorj a reușit să obțină o performanță unică la nivel național.

  Cristina Lupu, absolventă al Liceul Tehnologic Mătăsari este singura absolventă de la un liceu aflat în mediul rural din România, care a reușit să obțină media maximă la această sesiune a examenului de Bacalaureat.

  În plus, Cristina a reușit o performanță istorică pentru unitatea de învățământ, fiind prima absolventă care a reușit să obțină 10 pe linie la examenul de Bacalaureat.

  Rezultatele sunt cu atât mai meritorii, cu cât aceasta a reușit să învețe după o metodă proprie pe care ne-a explicat-o: „Am început să mă pregătesc pentru Bacalaureat din februarie. Mi-am făcut schițe, mi-am sintetizat material într-un mod în care pot să înțeleg mai bine, am colorat cu diverse markere ca să rețin cât mai bine datele importante. Am citit material zilnic până la un moment dat când o știam foarte bine. Am rezolvat, apoi, testele de antrenament din care am învățat cel mai mult. Cele de anul trecut au fost publicate pe Internet și Nu am avut niciun ajutor. Nu am considerat că am nevoie.

  La Istorie au fost multe subiecte pe care le-am întâlnit în testele de antrenament. De asta consider că cel mai bun mod de pregătire pentru Bacalaureat este rezolvarea testelor“.

  A învățat de dimineața

  Cristina și-a organizat foarte bine timpul, pentru că a observat că dimineața poate să învețe mai ușor: „Nu stăteam foarte mult să învăț. Seara ieșeam cu prietenii. Mă trezeam dimineața, foarte devreme, citeam informația timp de 25 de minute, nu încercam să o memorez, ci să o înțeleg, după care luam o pauză de 5 minute, iar apoi începea din nou să învăț. Am observat că, dacă mă apucam seara să citesc, timpul mă presa. Așa, dimineața observam că ajungeam la ora 12.00 și parcurgeam o mare parte din materie, iar până seara mai este mult timp“.

  „Nu sunt obișnuită cu astfel de atenție“

  Cristina a reușit să obțină note de peste 9,50 la Simularea Bacalaureatului, iar media generală din ultimul an de liceu a fost de 9,91. „Nu cred că a fost o surpriză pentru profesori să primesc numai note de 10, deoarece la clasă lucra foarte mult și vedeau nivelul fiecăruia. Am fost sunată și felicitată de mulți profesori. Eu nu sunt obișnuită cu astfel de atenție“.

  Cristina provine dintr-o familie simplă: tatăl ei lucrează ca șofer, iar mama este casnică.

  Vrea să urmeze Facultatea de Medicină

  Cristina a terminat liceul la profilul filologie, dar se gândește să urmeze Facultatea de Medicina. Nu se teme de examenele la biologie, fizică sau chimie, cu toate că nu prea a studiat aceste discipline la liceu. Aceasta este convinsă că va reuși la admiterea la facultate: „Am ales să merg la Facultatea de medicină. Voi aplica la mai multe universități din țară. Nu va fi foarte dificil, pentru că mă împăcam bine cu fizica și cu chimia, cu toate că trebuie să o iau de la zero, dar cred că pot să reușesc. La Biologie am intenția să mă pregătesc singură, iar la Chimie, dacă este nevoie, aș putea să urmez câteva ședințe de meditație. Am parcurs o serie de teste de la examenele de admitere de la Medicină și nu cred că ar fi o problemă să reușesc să fiu admisă“.

  „Este o performanță remarcabilă“

  Vasile Iliescu, profesor de matematică și director al Liceului Tehnologic Este o performanță remarcabilă. Este singura medie de 10 obținută până în prezent de către un elev al Colegiul Tehnic Mătăsari. Face parte dintr-o notă ascendentă a rezultatelor obținute în acest an de către elevii liceului nostru. Au fost rezultate peste așteptări. Promovabilitatea pe seria curentă a fost de peste 70%. Este în principalul, meritul Cristinei, dar cred că și cadrele didactice au avut un aport la rezultatul deosebit pe care l-a obținut. Nu face parte dintr-o familie înstărită, dar chiar și în felul acesta se pot obține rezultate deosebite. Ne gândim că rezultate de 10 la toate disciplinele nu au fost obținute de absolvenți de la licee importante din județul Gorj“.

  Absolventă a Colegiului Tehnologic Turceni cu 10 la Bacalaureat

  Cristina Tauru

  Cristina Tauru este una dintre puținele absolvente din istoria Colegiul Tehnologic Turceni care a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat.

  „Nu mă așteptam nici eu să obțin note așa de mari. Aveam emoții la Limba și M-am pregătit constant de-a lungul celor patru ani de liceu, iar în ultimul am m-am axat pe cele trei materii la care am susținut Bacalaureatul. Am urmat în ultimele două luni meditații la Geografie și Limba și Literatura Română. La istorie a fost un grad de dificultate mai ridicată, față de ceea ce lucrasem și comparativ cu Simularea. Sfatul meu pentru ceilalți elevi de liceu care doresc să obțină note mari la Bacalaureat este să învețe la timp, pentru că așa își vor ușura munca și să aibă încredere în ei“, a povestit Cristina Tauru.

  Cristina vrea să urmeze Facultatea de Litere. „Oscilez între Universitățile Craiova și Timișoara. Se va intra pe bază de dosar și notele obținute mă vor ajuta la admitere“, a mai spus absolventa de la Colegiul Tehnologic Turceni.

  La examenul de Bacalaureat din această sesiune au mai reușit să obțină media maximă Oana-Gabriela Călescu, Bogdan Dumitrescu, absolvenți ai Colegiului Național „Spiru Haret“ și Luisa Voicu, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: