spot_img
17 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgu Jiu, groapa de gunoi a Olteniei: deșeuri din Vâlcea, depozitate în...

  Târgu Jiu, groapa de gunoi a Olteniei: deșeuri din Vâlcea, depozitate în județul lui Brâncuși

   

  Florin Nicolaescu, administratorul SC Sacomet, firma care administrează groapa de gunoi de la Măldăreşti, din județul Vâlcea, de lângă localitatea Horezu, a declarat pentru publicația Gazeta Vâlceană că deșeurile care nu pot fi sortate, cele mai nocive pentru mediu, sunt aduse la groapa ecologică din Târgu Jiu: „Deşeurile care nu pot fi sortate nu rămân acolo, aşa cum greşit se interpretează, ci sunt transportate la Târgu – Jiu, la groapa de gunoi administrată de Polaris Mediu SRL, societate cu care am contract. Pot prezenta oricând, oricui, contractul între Sacomet şi Polaris, cum de altfel, l-am mai şi prezentat. De asemenea, pot prezenta şi note de cântar care să ateste că noi, cu adevărat ducem gunoiul la Polaris. În schimb, nu ştiu unde îl duc alţii, dar asta este o altă poveste”.

  Proteste ale locuitorilor din zone afectate

  Locuitorii din mai multe zone ale municipiului Târgu Jiu, aflate în apropierea depozitului de gunoi, se plâng de mirosul insuportabil. Oamenii au protestat de mai multe ori, ultima acțiune desfășurându-se la sfârșitul săptămânii trecute. Locuitorii sunt exasperați și au spus că nici în case nu mai pot să stea din cauza mirosului. O femeie chiar a mărturisit că și-a luat cei doi copii și a plecat să doarmă la o rudă, pentru că i-a fost teamă ca aceștia să nu se îmbolnăvească.

  Garda de Mediu Gorj a aplicat mai multe amenzi și a dispus construirea unei stații de ardere a gazelor care emană mirosul insuportabil. Investiția ar urma să fie finalizată până la începutul verii următoare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: