spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgu Jiu: Peste 600 de dosare pentru ANL respinse!

  Târgu Jiu: Peste 600 de dosare pentru ANL respinse!

  Sute de târgujieni care așteptau să primească cu titlul gratuit o locuință prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe s-au trezit cu cererile șterse din sistem. Autoritatea publică a făcut curățenie în dosarele depuse de-a lungul anilor și, astfel, 621 de solicitări au fost respinse pe motiv că nu au fost reactualizate la timp. Rămân spre rezolvare altele 175 de dosare, consilierii locali validând recent cererile ca fiind încă valabile.

  În ultima ședință de Consiliu Local Târgu Jiu, consilierii au votat proiectul de lege ce viza “Aprobarea listei provizorii de priorități pentru repartizarea locuințelor repartizate de către ANL și lista provizorie de excluși ca urmare a neîndeplinirii criteriilor-cadru”. La Primăria Târgu Jiu au fost depuse, în ultimii ani, aproximativ 800 de cereri în vederea obținerii de către cetățeni a unei locuințe de tip ANL. Din acestea, în sistem rămân spre operare doar 175, acestea fiind actualizate la timp, la cererea autorității publice locale. Contestațiile cu privire la stabilirea accesului la locuințele ANL vor fi adresate municipalității în termen de 7 zile de la afișare iar soluționarea contestațiilor se va afișa în termen de 15 zile de la primire, în condițiile legii.

  În prezent, în Municipiul Târgu Jiu, există două blocuri de tip ANL finalizate, în cartierul Narciselor. Cetățenii care au primit asigurări de mai bine de doi ani că vor primi o locuință încă așteaptă după cheie. Autoritățile au anunțat că Ministerul Dezvoltării a aprobat construcția unui nou bloc ANL, de opt etaje, tot în zona Narcise, fiind vorba despre locuințe sociale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: