spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateUCB i-a declarat război lui Romanescu. ”Nu vreau o funcție de conducere...

  UCB i-a declarat război lui Romanescu. ”Nu vreau o funcție de conducere la UCB”

  Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost sancționat de Universitatea “Constantin Brâncuși”. Rectoratul Universității a stabilit o serie de sancțiuni în baza acuzațiilor de plagiat.

  Suspectat că a promovat în funcția de conferențiar universitar în baza unor lucrări plagiate, Rectoratul UCB a decis “retragerea și/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită. (……) Constatarea a fost că aceste lucrări nu se găsesc în bibliotecile universității şi a fost învestită Comisia de Etică a UCB să cerceteze existența lucrărilor respective. Comisia de Etică a constatat că două cărţi de autor nu se regăsesc înregistrate în bazele de date ale Bibliotecii Naționale și ale bibliotecilor cu drept de depozit, iar ISBN-urile declarate de domnul Romanescu Marcel Laurențiu aparțin altor cărţi” se arată în decizia asumată de rectorul Sorin Purec.

  În replica, primarul susține că va acționa în judecată măsura.” Văd că se reîncălzește o ciorba. Aceste sancțiuni le-am mai primit o dată, privesc aceleași aspecte ca vechea hotărâre. Trebuia ca la contestația depusă de mine să fi fost așteptat răspunsul de la forul ierarhic superior. Ne vom întâlni în instanță și atunci judecătorii vor stabili exact legalitatea acestui document. Oricum, eu am alte planuri. Nu vreau să mă reîntorc la UCB, sper să îmi reînnoiesc mandatul de primar. Nu vreau o funcție de conducere la UCB”, a declarat Marcel Romanescu în presa locală.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: