spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateUniversitatea “Constantin Brâncuși”, mediator pentru “administrarea responsabilă și eficientă a Ansamblului Brâncuși”

  Universitatea “Constantin Brâncuși”, mediator pentru “administrarea responsabilă și eficientă a Ansamblului Brâncuși”

  Dezbatere liberă despre situația capodoperelor brâncușiene la Universitatea Constantin Brâncuși. La 82 de ani de la inaugurarea Ansamblului Brâncuși, de la Târgu Jiu, oficialii UCB caută “soluții pentru normalitate”.

  “Marți, 27 octombrie, se împlinesc 82 de ani de la inaugurarea Ansamblului Brâncuși, de la Târgu Jiu. Un bun prilej pentru o dezbatere liberă despre situația capodoperelor brâncușiene, în toată complexitatea ei. Un bun moment pentru asumarea cu sinceritate a unor neajunsuri în modul în care ”ne ocupăm” de Brâncuși, la Târgu Jiu, și pentru a stabili, cu responsabilitate, ce este de făcut pe termen scurt și mediu. Universitatea ”Constantin Brâncuși” vă cheamă să luați parte la o masă rotundă, în cadrul căreia nu vinovații vor fi căutați, ci soluțiile și căile cele mai scurte către normalitate. Așadar, vă invităm la o altfel de festivitate, în cadrul căreia – promitem! – Brâncuși nu va fi declarat genial! Brâncuși și capodoperele lăsate de el la Târgu Jiu nu au nevoie acum nici de elogii, nici de omagii, nici de analize hermeneutice. În schimb, este nevoie de o abordare responsabilă și comună, din partea tuturor entităților implicate în administrarea Ansamblului Brâncuși, precum și a reprezentanților societății civile. Pe Brâncuși suntem liberi să-l înțelegem fiecare cum și cât putem. Dar modul în care este întreținut, pus în valoare și promovat Ansamblul Brâncuși, problematica drepturilor de imagine asupra operei și strategia privind accederea pe Lista UNESCO trebuie să se regăsească într-o abordare comună, a tuturor entităților responsabile și datoare să aducă o schimbare în bine. Universitatea ”Constantin Brâncuși” își asumă rolul de a media între diverse puncte de vedere, și diverși actori publici, și de-i agrega într-o abordare comună, atât de necesară pentru administrarea responsabilă și eficientă a Ansamblului Brâncuși”, a transmis conducerea UCB.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: