spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateVești bune pentru elevi! A fost prelungit termenul

  Vești bune pentru elevi! A fost prelungit termenul

  A fost prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru obținerea burselor școlare a fost prelungit. Oficialii din Ministerul Educației au anunțat că elevii pot depune solicitări până pe data de 7 februarie, precizând că a luat această decizie deoarece au fost probleme la componența dosarului.

  Au fost făcute modificări în privința calendarului ce vizează bursele școlare. Ministrul Sorin Câmpeanu a anunțat că termenul de depunere a solicitărilor se prelungește.  „După ce fondul de burse a crescut, după ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme pe care le înțeleg cu privire la componența dosarului pentru a obţine aceste burse. Înțelegând aceste probleme, mâine, fiind ultima zi în care se pot depune dosarele de bursă, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie. De asemenea, vom încerca să aducem alte clarificări pentru ca sistemul să fie foarte uşor înțeles. Aş vrea să vă spun că raportarea la media anului precedent este un criteriu care funcționează de 11 ani, nu este introdusă anul acesta, dar pe baza promovării acestui subiect mulți dintre elevi şi părinţi au aflat abia acum, după 11 ani, că elevii obţin bursă pe baza mediei din anul școlar precedent, mediei încheiate în anul şcolar precedent”, a transmis ministrul Educaţiei.

  La nivel de județ Gorj sunt mii de elevi care beneficiază de acești bani. Potrivit Inspectoratului Școlar Gorj anul trecut o unitate de învățământ a întâmpinat probleme în a acorda aceste drepturi elevilor pentru că cererile depuse au fost înregistrate prea târziu de oficialii din școală. Astfel, peste 100 de elevi din Motru au rămas fără burse.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: