spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateZeci de amenzi aplicate zilnic șoferilor care nu plătesc taxa de parcare

  Zeci de amenzi aplicate zilnic șoferilor care nu plătesc taxa de parcare

  Polițiștii locali din Târgu Jiu aplică amenzi pe bandă rulantă celor care își parchează mașinile în parcările cu taxă, dar nu achită taxa. Șoferii au la dispoziție trei variante de a achita taxa: aplicația Tparck SMS sau Tparck Card și abonament lunar.

  Polițiștii locali au la dispoziție această aplicație cu ajutorul căreia verifică foarte ușor achitarea taxei de parcare. „Avem această aplicație de la 1 ianuarie și colegii mei au avut timp să se obișnuiască. Între doi și patru polițiști locali verifică zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, achitarea taxei de parcare în parcările publice. De când funcționează parcările publice cu plată există locuri libere. Se efectuează zilnic peste 100 de note de constatare, dintre care se aplică între 30 și 50 de sancțiuni. Cele mai multe sancțiuni sunt constate în parcările aglomerate“, a precizat Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

   

  500 de SMS-uri pe zi

   

  Numărul SMS-urilor pentru achitarea taxei de parcare este în creștere.

  „S-a efectuat și o activitate de prevenire la început, când s-au aplicat avertismente scrise.

  Numărul este în creștere. Se plătesc undeva la 500 de SMS-uri pe zi. Este o problemă pentru cei care vin din provincie. Cetățenii din municipiul Târgu Jiu s-au obișnuit cu acest sistem“, a precizat directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

  Potrivit acestuia, aproximativ 400 de abonamente lunare s-au achiziționat până în prezent.

   

  Se vor monta parcometre

   

  Sistemul de plată prin SMS nu funcționează în cazul telefoanelor care funcționează cu cartelă.

  „Mai este o problemă la cei care au telefoane care funcționează cu cartelă.  S-a găsit o soluție deoarece în perioada următoare se vor monta parcometre“, a precizat Florin Băluță la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

   

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Pentru ocuparea abuziva a locurilor de parcare de resedinta,in regim 24 de ore, aveti vre-o solutie domnule director, pentru ca subordonatii dv. sunt foarte permisivi in exercitiul functiunii?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: