spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăCulturaExpoziție vernisată la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“

  Expoziție vernisată la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“

  Vernisajul expoziției „O altă experiență digitală” va avea loc vineri, 3 decembrie, de la ora 17.00, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.

  Lucrările expuse sunt semnate de artiștii Cătălin Negrea și Cătălin Alexandrescu.

  Cătălin Negrea este artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Tg-Jiu, iar Cătălin Alexandrescu este artist vizual, absolvent al Universității Naționale de Arte București.

  „Este un experiment mixt digital în care imaginea este elementul principal de construcție. Așa cum spuneau suprarealiștii, lucrăm cu imagini, nu cu elemente de limbaj plastic, lucrăm cu spațiul oniric, cu imponderabilitatea și evaziunea din real. Tehnicile digitale contemporane permit cu rapiditate rezolvarea unor asemenea imagini. Noi, în experimentul de față ne oprim la fotomanipulare digitală, o tehnică relativ simplă, dar cu expresivitate mixtă, implicând efecte, filtre, jocuri cu imagini de tip png.( decupaje) și alte asemenea metode pe prelucrare. Este o propunere post romantică, cu elemente suprarealiste cu trimiteri către concept art, care sperăm să dea o trăire unică privitorului”, a spus artistul plastic Cătălin Negrea.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: