spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăCulturaFestival de teatru istoric la Polovragi

    Festival de teatru istoric la Polovragi

    Un festival de teatru istoric va avea loc pe data de 19 septembrie în localitatea Polovragi.

    „Existența peșterii lui Zalmoxis, a unei așezări dacice (militare și civile) din sec. II-I î.H., a Mănăstirii care datează de la începutul secolului al XVI-lea (1505), a Taberei de sculptură ,,Simboluri dacice în arta lemnului din România” și a vestitei Nedei de Sf. Ilie fac din localitatea Polovragi un spațiu unic în peisajul cultural al Gorjului, deopotrivă mistic, sacru și artistic.

    Din aceste motive, organizarea unui Festival de teatru istoric devine o necesitate, evenimentul având capacitatea de a mări vizibilitatea culturalå a localitåții și a Gorjului.

    Pornind de la remarcabilă zestre spiritualå a zonei, prima ediție a Festivalului va fi organizată în data de 19 septembrie 2021.

    Proiectul, scenariul și coordonarea întregului Festival îi aparține managerului CJCPCT Gorj, Ion Cepoi“, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj .

    Festivalul va avea loc în apropierea Mănăstirii Polovragi

    Festivalul se va desfășura în perimetrul Taberei de sculptură, pe platoul de lângă Mănăstirea Polovragi.

    “Polovragi 2021! Septembrie! În apropierea echinocțiului de toamnă! Perioadă în care străbunii noștri daci își alegeau regii, încredințându-le coroana celor mai viteji și drepți dintre ei!

    Tot pe atunci, pe vremuri de mult apuse, a poposit în Peștera de pe Cheile Oltețului marele preot al dacilor, Zalmoxis. A lecuit oamenii cu planta de polovragă și de la el i-a rămas satului numele de Polovragi”, se mai arată în comunicatul de presă

    Organizatorii acestui eveniment sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria și Consiliul local Polovragi, în parteneriat cu Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, Ansamblul Artistic Profesionist  “Doina Gorjului”, Asociația Culturală “Mari preoți sacerdoți geto-daci”, București, Asociația Cetățile Dacice de la Costești-Orăstie/Hunedoara și Ansamblul folclori “Cheile Oltețului” Polovragi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: