spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăCulturaPoza perfectă și tabloul plantelor medicinale, rezultate ale noilor ateliere de la...

  Poza perfectă și tabloul plantelor medicinale, rezultate ale noilor ateliere de la muzeu

  Vineri 12 august 2022, la Muzeul de Artă din Târgu Jiu, s-au desfășurat două noi ateliere educativ-distractive, combinate cu vizitarea unei părți din expoziția permanentă a muzeului.

  Participanții la atelierul de fotografie, au aflat secretele pozei perfecte, chiar dacă au la dispoziție doar un telefon, nu neapărat performant. Mentorul Mihai Codreanu le-a împărtășit celor prezenți mici trucuri ce fac diferența între o poză ratată și una reușită, atât în ceea ce privește portretul și poza de detaliu, cât și peisajul. Ei au aflat care e ora la care e bine să faci poze, cum să folosești lumina ca să obții poza perfectă, cum se face încadratura și multe altele.

  La rândul lor, participanții la atelierul „Plantele și puterea lor tămăduitoare” au avut ocazia să recunoască diverse plante medicinale, pe unele să le cunoască, iar despre altele să afle că sunt tămăduitoare, deși nu știau asta despre ele. Tema a fost aleasă în concordață cu perioada anului, întrucât se apropia data de 15 august, când este sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, iar în credința populară se spune că, după această dată, plantele medicinale nu se mai culeg, pentru că nu ar mai avea leac.

  În partea a doua a atelierului, plantele au devenit materiale pentru creație, participanții realizând din ele tablouri decorative, pe care le vor înrăma și le vor păstra ca amintire.

  Aceste activități se desfășoară în fiecare vineri, pe două grupe, cu teme diferite și fac parte din Programul de Educație Muzeală, numit, în această perioadă, VACANȚĂ LA MUZEU. Acesta vine mereu cu alte provocări, activitățile fiind stabilite, deja, până la sfârșitul lunii august. Programul poate fi consultat la sediul muzeului, precum și pe pagina oficială de Facebook a instituției.

  Înscieri pentru luna august

  Înscrierile se fac la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8, jud. Gorj, în limita locurilor disponibile.

  Biletele pot fi cumpărate:

  Luni-vineri: 7.30 – 16.30

  Sâmbătă-duminică: 7.30 – 13.30

  Taxa de participare/2 ore: 10 lei

  Relații suplimentare: 0766.314.582

  Copiii sub 9 ani pot participa însoțiți de un adult, atelierele fiind, astfel, deschise pentru orice vârstă.

  Programul de Educație Muzeală este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: