spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăCultura“Ziua Culturii Naționale”, la CJCPCT Gorj

  “Ziua Culturii Naționale”, la CJCPCT Gorj

  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj găzduiește vineri, 14 “Ziua Culturii Naționale”. Evenimentul se va desfășura, începând cu ora 12.00 la Sala “Florin Isuf”.

  “În cinstea marii sărbători, din 15 ianuarie, vineri, 14 ianuarie 2022, vă așteptăm cu mare drag să sărbătorim împreună “Ziua Culturii Naționale. Poetul este un rege și i se cuvine un tron”. Un complex de manifestări cultural-artistice închinate împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.
  Lansări apariții editoriale CJCPCT Gorj: nr. 3-4/2021 al revistei de cultură “Portal Măiastra”, album “Ansamblul folcloric Cheile Oltețului Polovragi”; lansare carte Ion Cepoi-“Bună dimineața, Doamnă!”. Lansarea nr. 27/2021 al revistei “Miracol de Brădiceni”. Expoziție de grafică “Porni Luceafărul…”-expun Dara și Cornel Vana/ Turda, curatorul expoziției este Teodor Dădălău. Recital de romanțe susținut de Ansamblul “Privighetorile Gorjului” al Clubului elevilor din Rovinari (Emilia Drăgotoiu Nanu, Anastasia Nanu, Eusebiu Copaci, Larisa Cârlugea).
  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a primit mesaje din partea Asociației „Mihai Eminescu” Viena, președinte Laura Hant și Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu”, managerul Ala Sainenco.
  “Fie că suntem dezbinați, înverșunați, aflați pe baricade opuse sau demoralizați și triști, chipul angelic al celuia nepereche produce un miracol în fiecare an: gândim la unison, ne lepădăm de orgolii personale și ne simțim vindecați de tot răul ce ne înconjoară.
  De aceea, și noi, cei ce trăim la Viena, locul de unde prin învățătură Eminescu și-a pregătit calea spre universalitate, ne străduim să nu îl dezamăgim, să îl cinstim cum se cuvine. Este o șansă pentru noi să îl facem cunoscut locuitorilor din această țară unde trăim acum, să îi ridicăm statui, să îi plantăm un sacru tei, dar mai ales să știm că nu numai noi dar și întreaga suflare românească avem o zi de celebrare a culturii naționale, unificatoare și salvatoare a ființei noastre individuale.
  Amintindu-mi mereu de prietenii mei de pe meleaguri gorjene care, ca și mine, îl sărbătoresc pe Mihai Eminescu, vă transmit un gând curat, ce îmi înnobilează sufletul, o lacrimă de dor pentru „Doina” cea fără de prihană, urându-vă din toată inima să vă bucurați, ca și mine, de șansa de a fi fiii acestui neam, al cărui simbol și stindard veșnic este însuși „Luceafărul”, poet, luptător și sfânt al neamului românesc.”
  Moderatorul evenimentului este managerul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi”, se arată în comunicatul de presă transmis de instituție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: