spot_img
18.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicCriză de gaze la CEO

  Criză de gaze la CEO

  Complexul Energetic Oltenia nu poate cumpăra gaze naturale, din cauză că depozitele marilor furnizori sunt aproape goale. Potrivit reprezentanților companiei energetice, licitația privind achiziția de gaze naturale pentru procesul de producție este îngreunată de războiul din Ucraina și de sancțiunile economice impuse Rusiei. Prin urmare, furnizorii nu reușesc să depună oferte bune pentru Complexul Energetic Oltenia.

  Societatea a fost nevoită să anuleze mai multe licitații privind achiziția a 137 de MWh de gaze naturale, din lipsă de oferte. A fost scos la licitație întreg pachetul, însă nimeni nu a putut să respecte condițiile impuse de Complexul Energetic Oltenia. Reprezentanții Direcției Energie au decis să mai flexibilizeze condițiile și să permită oferte și pentru cantități mai mici de gaze naturale, pe sucursale sau pentru o perioadă mai scurtă de timp, respectiv două luni de zile.

  Compania energetică are nevoie de gaze naturale pentru termocentralele din Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova. Gazul natural este utilizat în procesul de producție al energiei electrice, respectiv pentru pornirea cazanelor și întreținerea arderii în acestea. Prin urmare, vor fi probleme majore, dacă nu se va reuși perfectarea unor contracte de furnizare gaze naturale, chiar de săptămâna aceasta.

  Este de amintit că, în ultimele luni, prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici, precum și pentru agenții economici a explodat. Statul a aplicat o schemă de plafonare a prețului la ambele categorii până pe 31 martie 2023. Prețul gazelor naturale rămâne în continuare unul ridicat, cu toate că este așteptată o scădere a acestuia, având în vedere creșterea temperaturilor și faptul că nu va mai fi nevoie de agent termic pentru încălzirea locuințelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: