spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicCerturi pe tema ajutorului de restructurare acordat CE Oltenia

  Certuri pe tema ajutorului de restructurare acordat CE Oltenia

  Aliații de la guvernare, noi discuții în contradictoriu pe tema CE Oltenia. Subiectul funcționării companiei este un bolovan rostogolit în funcție de deciziile miniștrilor de resort. După ce liberalii au făcut gafă după gafă, prin acțiunile ministrului Virgil Popescu, cu privire la CE Oltenia, acum, în spațiul public este vehiculată ideea că și pesediștii doresc falimentarea companiei, urmare a unei solicitări venite de la Ministerul de Finanțe care vizează returnarea ajutorului de restructurare de 1,6 miliarde de lei, primit de unitate.

  Complexul Energetic Oltenia a primit, printr-o ordonanță dată, un grant în valoare de 1,6 miliarde lei, ca parte a ajutorului de stat pentru implementarea Planului de restructurare aprobat și de Comisia Europeană. Ajutorul pune în aplicare decizia de restructurare a CE Oltenia. Banii virați de Ministerul Finanțelor urmau să fie returnați din bugetul Ministerului Energiei, până cel târziu în data de 15 decembrie 2022. Acum, situația este prezentată diferit, de liberalii care susțin că CE Oltenia va suporta decontarea din profitul companiei.

  „Asta înseamnă falimentul CEO și că județul nostru nu mai are nicio șansă. Vreau să facem un apel cu toții și să se implice și toți politicienii din județul nostru și în special cei de la PSD, pentru că este ministerul lor și ministrul cu care au contact și pot să discute în fiecare zi să retragă acest proiect de ordonanță care ar distruge județul nostru. Și, bineînțeles, că găsesc de fiecare data să vorbească despre lucruri care nu sunt ale lor și care nu sunt în responsabilitatea lor, dar despre lucrurile care țin de ei și cu care sistematic fac lucruri împotriva companiei nu discută”, a afirmat liderul PNL Gorj, Ion Iordache.

  În replică liderul PSD Gorj susține că liberalii fac acuzații nefondate. Mihai Weber acuză că pisica este aruncată peste gard de cei care au avut și au în mână frâielii activității CE Oltenia.

  „Niciun lider al PNL nu are credibilitate când vorbește de CE Oltenia. Ludovic Orban, pe vremea când era premier spunea” mineritul pe bază de cărbune trebuie să dispară”, iar ministrul Energiei a trimis ordonanța decarbonizării care prevedea închiderea mineritului până în 2026 și demolarea grupurilor. Aceste sunt lucruri certe! Acum, ordonanța este publică și nu se face nicio discuție despre acea suma. Haideți să nu ne mai luăm după tot felul de zvonuri și de discuții! Vă spun, de la ministrul Energiei în jos, niciun lider PNL nu are dreptul să discute și nu are credibilitatea în spusele despre Complexul Energetic Oltenia!”, a declarat Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: