spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicDeputat de Gorj: Două grupuri CEO se vor închide în octombrie și...

  Deputat de Gorj: Două grupuri CEO se vor închide în octombrie și nu peste câteva zile

  Unul dintre parlamentarii de Gorj spune că nu vor fi închise în vederea conservării,  în perioada imediat următoare, așa cum s-a vehiculat, grupuri energetice pe bază de cărbune la Complexul Energetic Oltenia.

  Deputatul de Gorj Claudiu Manta a declarat că, în momentul de față, termenul de închidere în vederea conservării stabilit pentru cele două grupuri energetice de la termocentralele de la Rovinari și Turceni este luna octombrie a acestui an și nu luna martie. De asemenea, nu ar fi fost blocată plata unei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență, până când nu vor fi închise cele două gurpuri energetice de la Complexul Energetic Oltenia.

  „Nu este condiționată tranșa din Planul de Redresare și Reziliență pentru România de închiderea celor două grupuri energetice de la Rovinari și de la Turceni. Termenul este stabilit pentru luna octombrie a acestui an și nu vor fi închise acum”, a declarat deputatul de Gorj Claudiu Manta.

  Grupurile energetice despre care s-a vorbit că vor fi închise anul acesta sunt numărul 3 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și 7 de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni. Cele două grupuri ar fi trebuit să fie închise de anul trecut, conform Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Decalajul are legătură cu situația de pe piața energiei și cu izbucnirea războiului din Ucraina. Așadar, s-a produs o amânare, însă nu mai este mult până în luna octombrie, respectiv 8 luni de zile. Încetarea activității la grupurile energetice va fi corelată cu încetarea activității la cariere miniere care deservesc grupurile pe bază de cărbune. Rămâne de vâzut care va fi situația numărului de angajați după implementarea acestor măsuri de reducere a activității.

  Pentru termenul din luna octombrie este prevăzută intrarea în conservare a grupurilor 3 de la Rovinari, respectiv 7 de la Turceni. Teoretic, ar putea fi reactivate la cererea Ministerului Energiei. Nu se știe exact ce se va întâmpla cu grupurile în perioada de conservare, respectiv dacă vor mai beneficia de investiții. Unii angajați se tem că intrarea în conservare ar echivala de fapt cu închiderea.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: