spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomic"Falimentul CEO, o calamitate socială pentru Oltenia", susţin liderii PNL

  „Falimentul CEO, o calamitate socială pentru Oltenia”, susţin liderii PNL

  Liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au vorbit la Târgu-Jiu şi despre situaţia Complexului Energetic Oltenia. În opinia acestora, falimentul CEO ar deveni o calamitate socială pentru întreaga regiune Oltenia”. Aceştia au fost întâmpinaţi de sindicalistul din CEO, care l-a aşteptat în septembrie şi pe premierul Ponta la Târgu-Jiu.

  ceo-sediu1

  Prezenţi la Târgu-Jiu, liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au vorbit şi despre situaţia Complexului Energetic Oltenia, în condiţiile în care pe 19 noiembrie, Cătălin Predoiu şi Comisia Naţională de Energie a partidului vor veni la Gorj pentru a se întâlni cu sindicaliştii şi responsabilii din minerit şi energie. În urma discuţiilor, liberalii îşi vor îmbunătăţi programul de guvernare la capitolul energie. În momentul de faţă, în programul PNL de guvernare nu există trecute soluţii pentru producătorii de energie pe cărbune, acest aspect fiind semnalat şi de Manu Tomescu, lider sindical în CEO, care i-a aşteptat pe Vasile Blaga şi pe Alina Gorghiu în faţa sediului PNL Târgu-Jiu pentru a le cere lămuriri cu privire la acest aspect. Liderul liberal Vasile Blaga a precizat că va sta de vorbă cu sindicalistul din energie, existând posibilitatea ca pe 19 noiembrie, Tomescu să participe chiar la dezbaterile anunţate încă de pe acum. „Pe data de 19 noiembrie, comisia noastră de energie, în frunte cu premierul desemnat Cătălin Predoiu vor fi aici şi vor prezenta şi soluţiile pentru acest Complex. Nici eu, nici doamna Gorghiu nu suntem specialişti în toate, spre fericirea noastră. Fiecare avem pregătiri în diferite domenii şi, în general, urăsc oamenii care le ştiu pe toate. Numai Ponta le ştie pe toate, şi nu ştie nimic”, a spus Vasile Blaga.

  blaga-si-gorghiu

  Şi celălalt co-preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, a vorbit la Târgu-Jiu despre programul de guvernare al PNL şi strategia energetică naţională inexistentă, la ora actuală, potrivit acesteia. Alina Gorghiu a precizat că a solicitat Guvernului Ponta să prezinte strategia energetică naţională, însă, premierul nu a făcut-o, deşi acesta este considerat direct responsabil pentru situaţia Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, liberala Alina Gorghiu a comentat situaţia în care a ajuns CEO sub conducerea pesedistului Laurenţiu Ciurel şi a precizat că societatea naţională poate deveni o calamitate socială nu numai pentru Gorj, ci pentru întreaga Oltenie. „Nu o să vorbim exclusiv, în programul de guvernare de Complexul Oltenia, dar am vorbit despre dezastrele din această guvernare PSD. Că vorbim de Complexul Energetic Oltenia, că vorbim de Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, că vorbim de Oltchim, că vorbim de Complexul Energetic Hunedoara, problema este că, în acest moment, guvernul, de aproape trei ani şi jumătate, nu a avut nicio soluţie. Situaţia trebuie discutată de la companie la companie. Pornind de la premisa că falimentul CEO ar reprezenta o calamitate socială pentru Gorj şi pentru întreaga regiune Oltenia, am identificat câteva soluţii de ordin general, de la numirea unui management profesionist, nu trebuie să vă spun că ştiţi şi dumneavoastră ce se întâmplă aici, că dacă dumneavoastră pe domnul Ciurel şi compania îi numiţi manageri profesionişti, eu refuz să cred acest lucru că cineva în România asta poate să îi numească aşa”, a mai declarat Alina Gorghiu la Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: